Melci cu rahat si miere

de LUK in Prajituri, 11 Ian 2011 | 5314 vizualizari

 

Sursa a fost chiar "Bucataras" dar eu am facut o mica modificare..de cand am vazut reteta mi am dorit sa o incerc..acum sigur o sa o repet!multumesc "Bucataras"

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 300gr faina
  • 120ml lapte
  • o lingurita de zahar tos
  • o jumatate de pachet de drojdie proaspata de 25gr
  • 130gr margarina Delma pt copt
  • 2 linguri de miere incalzita
  • 100gr rahat
  • 2 linguri de zahar pudra rase
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu rahat si miere:

   2 galbenuse se amesteca cu zaharul pudra,100ml lapte,100gr margarina topita si racita(calduta).Punem faina.

Drojdia o dizolvam in laptele caldut amestecat cu zaharul tos.Asteptam 3-4 minute sa creasca in pahar apoi o turnam peste faina.Framantam de cateva ori apoi lasam la dospit la cald ,acoperit ,35-40min pana isi dubleaza volumul.

Intre timp taiem rahatul bucatele mici.

Dupa ce  a dospit aluatul,incalzim restul de margarina.Eu am impartit aluatul in 2 parti si am intins,pe rand 2 foi.

Intindem o foaie,o ungem cu margarina,impaturam foaia si intindem iar de forma unui dreptunghi.Din acest dreptunghi taiem fasii de 2 degete latime in interiorul carora asezam rahatul.Cu degetele ridicam aluatul peste rahat si il unim deasupra,cand am ajuns in capat,rotim aluatul si modelam melcii.

Procedam la fel cu restul de aluat.

Punem in tava o hartie de copt,asezam melcii si ii ungem cu galbenusul batut.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc(la mine a durat 30min..depinde de cuptor)

Dupa ce s-au copt ii ungem fierbinti cu mierea incalzita(se intinde mai usor).Se lasa sa se raceasca pentrua se intari mierea...sunt foarte buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu rahat si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MIUTA 1

12.01.2011, 23:37

Deliciosi super

LUK 1

12.01.2011, 23:53

Vai mirela..mai ca as mai coace o tura pt copilasul dragut din poza

LUK 1

12.01.2011, 23:53

Miuta..multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase