Sursa a fost chiar "Bucataras" dar eu am facut o mica modificare..de cand am vazut reteta mi am dorit sa o incerc..acum sigur o sa o repet!multumesc "Bucataras"
2 galbenuse se amesteca cu zaharul pudra,100ml lapte,100gr margarina topita si racita(calduta).Punem faina.
Drojdia o dizolvam in laptele caldut amestecat cu zaharul tos.Asteptam 3-4 minute sa creasca in pahar apoi o turnam peste faina.Framantam de cateva ori apoi lasam la dospit la cald ,acoperit ,35-40min pana isi dubleaza volumul.
Intre timp taiem rahatul bucatele mici.
Dupa ce a dospit aluatul,incalzim restul de margarina.Eu am impartit aluatul in 2 parti si am intins,pe rand 2 foi.
Intindem o foaie,o ungem cu margarina,impaturam foaia si intindem iar de forma unui dreptunghi.Din acest dreptunghi taiem fasii de 2 degete latime in interiorul carora asezam rahatul.Cu degetele ridicam aluatul peste rahat si il unim deasupra,cand am ajuns in capat,rotim aluatul si modelam melcii.
Procedam la fel cu restul de aluat.
Punem in tava o hartie de copt,asezam melcii si ii ungem cu galbenusul batut.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc(la mine a durat 30min..depinde de cuptor)
Dupa ce s-au copt ii ungem fierbinti cu mierea incalzita(se intinde mai usor).Se lasa sa se raceasca pentrua se intari mierea...sunt foarte buni!