publicat la 01.09.2013
publicat la 31.03.2013
publicat la 31.03.2013
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Cozonacul mamei
Se face o maia amestecand laptele caldut cu drojdia si zaharul.Se lasa sa creasca. Intre timp pregatim aluatul.Topim margarina impreuna cu uleiul.Separam albusele de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu laptele caldut,zaharul si amestecul de margarina si ulei(caldute!).Adaugam coaja de...
Supa de pui cu galuste
Se pune carnea spalata sa fiarba in apa, la foc mic. Legumele se curata si se spala si se adauga in apa cand aceasta fierbe. Lasam supa sa fiarba la foc mic, cam o ora si spumam la nevoie (incercam cu furculita daca sunt fierte legumele si carnea). Inainte cu 5-6 minute de a opri...
Cartofi Dauphinoise
Taie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai. Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi. Pune sare si piper dupa gust. Toarna smantana peste cartofi si amesteca bine. Pune cartofii in vasul de...
Pita dulce
"Se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana..se intinde o foaie ,se taie in bucati late de o palma si lungi de doua..se unge fiecare foaie obtinuta cu ulei.. Se asterne cu nuci fiecare foaie..foaia se ruleaza si apoi se incolaceste melc..se unge tava cu ulei se aseaza pitutele...
Orez cu pui
Ceapa se toaca marunt.Morcovii si patrunjelul curatati se dau pe razatoarea mare.Se pune intr-o craticioara uleiul si se adauga legumele.Se amesteca si apoi se adauga boiaua.Se adauga carnea de pui si supa.Se condimenteaza cu sare si vegeta si se fierbe la foc mic 40 de minute.Mai adaugam apa...
Placinta din cartofi
Cartofii se curata de coaja si se spala apoi se rad pe razatoarea mare.Se pun intr-o sita si se spala de amidon sub jet de apa.Se scurg apoi foarte bine de apa si se pun intr-un bol.Se amesteca cu 2 oua intregi,sare si piper.Se prajesc in tigaia cu ulei incins,la foc mic pana se rumeneste...
Chec cu lamaie
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu untul,3linguri de zahar,coaja de lamaie,3 linguri de faina. In zeama de lamaie dizolvam praful de copt si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine.. Albusurile le batem spuma tare adaugand treptat dup...
Cotlet de porc la cuptor
Cotletul de porc se feliaza dar nu de tot,mai lasam cam un centimetru la baza.Se face un amestec din apa,ulei,sare,piper macinat si boia(in functie de marimea cotletului) si se pune carnea in acest amestec la rece timp de 2 ore.Dupa aceea scoatem carnea,o mai saram si piperam...
Piept de pui cu smantana la cuptor
Pipeptul de pui se curata de pielite si se taie cubulete mici.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-un vas iena se pun 2 linguri din uleiul de masline si supa de pui apoi se aseaza bucatile de piept de pui.Se pun la cuptorul preincalzit la 180 de grade.Trebuie sa stea 20min inainte de a-l...
Prajitura cu rom si ciocolata
Se prepara foile astfel:ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul,se adauga apoi uleiul si laptele amestecand cu o lingura de lemn apoi amoniacul.La final adaugam faina treptat si amestecam in bol apoi pe blatul de lucru tapetat cu faina framantam sa se incorporeze bine faina.Impartim...
Salata de vinete si fasole verde
Vinetele se toaca marunt(sau se toaca la robotul de bucatarie..).la fel si fasolea verde.Se scurg foarte bine de apa.Usturoiul curatat se rade pe razatoarea mica si se amesteca impreuna cu fasolea,vinetele,maioneza si sarea.Simplu si bun!
Rondele de somon la gratar cu cartofi natur
Pestele se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Se pune in frigider 15min.Intre timp pregatim cartofii.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Se pun la fiert in apa cu sare. Scoatem pestele de la frigider.Il invelim in folie...
Ciorba de porc cu legume
Carnea se pune la fiert la foc mic, bucati intregi(eu am avut portionata pentru snitel). Dupa ce da cateva clocote va lasa spuma. Eu prefer sa o strecor. In zeama strecurata adaugam varza taiata mai mare. Lasam sa fiarba cu carnea la foc mic, adaugam si sare si vegeta. Intre timp pregatim...
Piept de pui cu sos de ciuperci
Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper.Il punem la frigider pana cand pregatim retsul ingredientelor.Ciupercile se curata de coaja(daca sunt proaspete..)apoi se taie feliute mici.Ceapa se toaca marunt. Pieptul de pui taiat feliute sau bucati mai late se...
Chec pufos cu ciocolata
Se separa albusele de galbenusuri.Untul se incalzeste pe foc si caldut se amesteca cu galbenusele.Se adauga si laptele.Batem albusurile spuma cu zaharul.Peste galbenusuri adaugam alternativ albusurile batute cu faina amestecand usor.La final adaugam praful de copt si...
Choux a la creme cu ciocolata
Se pregateste prima data aluatul in felul urmator:apa,uleiul si sarea se pun sa fiarba.Cand a dat primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina(toata o data) si amestecam foarte bine.Apoi adaugam ouale rand pe rand amestecand bine dupa fiecare ou. Dupa ce s-a racit spritam bilute in...
Omleta gustoasa
Se bat bine ouale cu sare.Radem cascavalul pe razatoarea mica.Sunca si gogosarul le taiem cubulete.Ceapa se taie bucatele mici.Patrunjelul se toaca marunt.Se amesteca toate ingredientele si se prajeste frumos pe ambele parti in ulei,pana se rumeneste.
Cocktail de vitamine
Portocalele se taie pe jumatate si se storc cu storcatorul manual de citrice.La fel procedam si cu Kiwi.Marul se rade pe razatoarea de mar pentru bebelusi.Se amesteca sucurile astfel obtinute..e delicios si are consistenta unui nectar..
Ciorba de vitel a bucatarului
Carnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert in putina apa.Dupa ce a clocotit de cateva ori se arunca apa.Punem carnea la fiert in alta apa si lasam sa fiarba la foc mic o jumatate de ora.Intre timp pregatim legumele. Morcovii.patrunjelul si telina ii taiem cubulete...
Ceai caramel
Se caramelizeaza zaharul cu grija sa nu se arda(ii da ceaiului un gust amarui..).Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga apa.Lasam sa fiarba pana cand se omogenizeaza apa cu zaharul.Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca putin.Cand e caldut adaugam romul si stoarcem putina lamaie(dupa gust)
Rulouri din piept de pui umplut si invelit in bacon
Pentru inceput pregatim carnea.O batem cu ciocanul de snitzel si o condimentam cu sare si piper.O punem in frigider cat timp pregatim umplutura. Ciupercile le taiem bucatele mici.La fel si ceapa curatata.Intr-o craticioara mica punem uleiul,calim putin ceapa si adaugam...
Uscatele
Se omogenizeaza bine cele 4 linguri de zahar pudra cu oul intreg,zaharul vanilat si smantana.Se adauga laptele,praful de copt si bicarbonatul stinse in zeama de lamaie, apoi faina.Va rezulta un aluat mai tare,potrivit pentru a putea fi intins si modelat. Se intinde o foaie pe...
Paste aromate
Pastele se fierb conform instructiuilor de pe pachet.Se scurg de apa.Intr-o craticioara punem uleiul,pesmetul si zaharul.Amestecam pana se omogenizeaza si se coloreaza pesmetul.Turnam pastele peste,amestecam de -3 ori.Oprim focul si punem sucul de portocala.Sunt bune atat reci cat si calde.
File de cod pane
Pestele se stropeste cu putina zeama de lamaie,se sareaza si se lasa la rece 15-20min.Uleiul se incalzeste in tigaie.Intre timp batem oul cu putina sare.Portionam bucata de peste daca e prea mare.Intr-o farfurie punem pesmet.Trecem bucatile de peste prima data prin pesmet apoi prin oul...
Salata gustoasa pe baza de cartofi
Cartofii se fierb in apa cu sare.Gogosarul,ceapa si sunca se taie cubulete.Oul se taie feliute.Patrunjelul se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja,se taie cubulete si se pun intr-un castron.Adaugam gogosarul,sunca,ouale,ceapa ,sarea,uleiul si amestecam. Punem salata pe...
Orez cu ciocolata
Orezul se spala bine sub mai multe jeturi de apa.Se fierbe pe jumatate in apa.Se clateste de apa in care a fiert si se pune sa fiarba de tot in laptele in care am pus o lingurita de zahar. Dupa ce a fiert orezul topim ciocolata(eu am avut un glob de ciocolata) cu 2-3 linguri...
Melci cu mac
Se pregăteşte pentru început o maia astfel: într-un bol se amestecă drojdia cu 50 ml lapte,o linguriţă de zahăr,o lingură de făină.Se lasă să crească 10min. Într-un castron punem făina,oul amestecat cu zahărul pudră,zahărul vanilat,coaja rasă de...
Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi
Cartofii se curăţă de coajă,se spală şi se taie feliisau cubuleţe dacă doriţi..Gogoşarul,ardeiul,ceapa curăţată se taie mărunt si se călesc puţin în ulei.După ce s-au călit adîugîm o linguriţî de boia şi amestecăm.Punem cartofii,cârnatii şi...
Bilute de cascaval (2)
Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti se racesc,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica.Se pun intr-un castron.Se rade cascavalul,usturoiul curatat,se toaca marunt patrunjelul,se adauga sare,piper oul si se omogenizeaza. Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc in...
Gogosi
Din cantitatea totala de lapte se incalzesc un pic 40ml(cat sa fie caldut).Se amesteca bine cu o lingurita de zahar,drojdia si o lingura de faina.Se asteapta sa creasca 10min.. Intr-un castron punem restul de faina,laptele ramas,coaja rasa de la lamaie,zaharul vanilat,maiaua,untul...