Placinta cu varza

de LUK in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 16293 vizualizari

 

Mama mea face de fiecare data cand coace paine placintele la care prin zona noastra(Bucerdea Vinoasa) li se spun "PUPURI"..umplute cu branza si loboda sau varza..sunt delicioase..

 

INGREDIENTE

  • Pt umplutura:
  • 800 gr-1kg varza
  • 2-3 linguri de ulei
  • o ceapa micuta
  • sare,piper dupa gust
  • Pt aluat:
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o lingurita cu varf de sare
  • 12 gr drojdie proaspata(o jumatate de pachet mic)
  • o lingurita rasa cu zahar
  • o feliuta subtire de slanina pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Varza se taie marunt si se sareaza,pipereaza apoi o framantam un pic cu mainile.Ceapa o curatam si o taiem cubulete mici.Punem uleiul intr-o cratita si punem ceapa .O lasam putin sa se caleasca si apoi punem varza.Amestecam incontinuu.Daca nu lasa apa puteti pune 50-100ml apa ca s anu se arda.O calim cam o jumatate de ora.O lasam sa se raceasca.Intre timp preparam aluatul.

Dizolvam drojdia in 30ml lapte caldut amestecat cu zahar.Asteptam sa creasca putin in pahar .Punem restul de lapte,apa,uleiul si faina intr-un castron.Turnam drojdia peste si framantam de cteva ori.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul(35-40min).

Dupa ce a dospit impartim aluatul in6 bilute.Intindem cate o bila pe blatul presarat cu faina(eu am intins un aluat subtire pt ca imi place  sa fie mai multa varza).Umplem placinta cu varza si o impaturam.Procedam la fel cu restul aluatului.

Se coc in tava pe hartie de copt pana se rumenesc frumos.Eu am copt la 180 de grade 35min.

 Se ung fierbinti cu slaninuta.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

LUK 1

17.01.2011, 21:21

Multumesc Ruxy

LUK 1

17.01.2011, 21:24

Mena sincer nu stiu ce preda..s-ar putea sa fie invatatoare..nu stiu ca nu m-a prea interesat niciodata..dar oricum se implica si ea si preotul si fata lor mai mare cu sotul in promovarea satului pe plan turistic..e de laudat ce fac..http://www.living-with-traditions.ro/acceszo.html..asta daca vei fi vreodata curioasa s avezi cate ceva despre satul meu..e pagina facut ade fiica sau sotul Mariei Bolea..sau de amandoi ..nu stiu exact

mihaelaradu 1

13.04.2011, 17:01

LUK, tatal meu e din Beldiu, un sat langa Teius si bunica mea facea niste pupuri grozave. Am sa incerc si eu, dar ca cele facute pe vatra in cuptor nu o sa-mi iasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte delicioase cu sunca si cascaval