Fursecuri cu bezea

de LUK in Prajituri, 1 Sep 2013 | 16427 vizualizari

 

Nu le mai stiu denumirea in maghiara,stiu ca e ceva specific lor pentru ca soacra mea care e unguroaica e specialista in ele..sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 200 gr unt rece
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • Bezea:
  • 3 albusuri mari
  • 200 gr zahar pudra
  • gem de caise pentru lipit fursecurile
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu bezea:

 Aluatul pentru fursec se pregateste astfel:

Se amesteca untul cu zaharul si coaja de lamaie apoi se incorporeaza faina.Aluatul trebuie sa fie elastic dar nelipicios.Acesta se pune in frigider,acoperit cu o folie sau intr o punga,timp de 30min.In tot acest timp pastrati albusurile la rece.

Scoateti aluatul din frigider,tapetati cu faina blatul de lucru si intindeti aluatul intr un strat de apox 1 cm,nu trebuie sa fie foarte subtire dar nici gros,poate se observa din poza in care sunt in tava maro,pregatite pentru cuptor.Nemaipostand demult retete am si uitat sa fac poze,apoi mi am zis ca e pacat sa nu va fac cunoscuta si voua reteta.deci..cam asa cu grosimea..

Taiem cu un pahar sau cu o forma rotunda cerculetele,le asezam in tava de copt si apoi ne ocupam de bezea.

Batem albusurile spuma cu 2-3 picaturi de lamaie .Cand sunt spuma tare,adaugam treptat zaharul pudra.Vom obtine o spuma densa astfel incat daca intoarcem bolul cu susul innos,spuma nu va curge.Aceasta spuma o vom pune pe fiecare cerculet,fie cu un posh de patiserie(asa cum am facut eu)fie cu o lingurita.

Tava astfel pregatita se coace in cuptorul preincalzit la foc mic,eu am setat la 130 de grade,le am copt anevoios ,dar asa am obtinut o bezea crocanta,uscata si pe interior si pe exterior.Daca nu aveti un cuptor bun,puteti coace 10min fursecurile,apoi sa puneti si sa coaceti bezeaua la foc foarte mic(asa face soacra mea).Eu la temperatura de 130 de grade le am lasat 15min apoi am redus la 80de grade si am lasat doar pe treapta de sus focul inca 10 min.

Fursecurile astfel coapte le lipim cu gem de caise,ungand cate un fursec cu gem si lipindu l de un altul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere cu nuca