Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI347
Retete

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

In Prajituri la 8 Ian 2011

Eclere:    Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem  pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata  si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si  capata consistenta unei mamaligutze tari.  Dam deoparte, iar cand  este complet rece se...

Bunatati la Dry Cooker

In Mancaruri cu carne la 8 Ian 2011

    Incinzi tigaia 2-3 minute , cu capacul pus.      Carnea de porc am condimentat-o in prealabil cu sare, piper, cimbru. Am uns-o apoi cu putin ulei, pentru fragezime  si  am asezat-o in tigaia in care am pus o lingurita de ulei. A fost primul...

Scovergi cu miere

In Dulciuri la 7 Ian 2011

  Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina.   Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la framantat faina va fi incorporata putin cate putin, pana se obtine o coca moale, dar care nu se mai...

Pastrama afumata, preparata in Dry Cooker

In Oaie la 7 Ian 2011

Am incins tigaia 3 minute, cu capacul pus. Asezam bucatile de pastrama afumata in tigaie, dupa ce le-am stropit cu vin rosu,apoi  acoperim tigaia si lasam sa se patrunda bine pastrama. Intoarcem pastrama si pe cealalta parte si lasam pana se rumeneste. Pastrama facut astfel iese...

Bors des de peste

In Ciorbe la 7 Ian 2011

Preparare bors de peste. Legumele feliate le punem  la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert  adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote  si  turnam si borsul fierbinte .  Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele...

Tort "aproape" Marble

In Torturi la 6 Ian 2011

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul   si untul pana obtinem o crema fina. Adaugam cacaoa si faina, apoi turnam in forma tapetata cu hartie de copt. Intindem uniform compozitia de blat si coacem in cuptorul preincalzit Crema : Gelatina se inmoaie in apa calduta. Separat,...

Prajitura cu frisca, ciocolata si alune

In Prajituri la 3 Ian 2011

Blat :       Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa.  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se...

Tort cu frisca si ciocolata

In Torturi la 3 Ian 2011

Blat:   Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti...

Tuica fiarta

In Bauturi la 2 Ian 2011

   Punem tuica la fiert cu zaharul, boabele de piper si frunzele de leustean ( eu n-am avut decat leustean maruntit ) .  Este gata cand incepe sa iasa abur .Nu lasam sa dea in clocot, intrucat se duce taria bauturii.    Strecuram si servim fierbinte. Noroc si sanatate...

Salata boeuf

In Salate la 2 Ian 2011

  Limbile se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte se indeparteaza pielita si taie in cubulete. Morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert, dupa care se taie si acestea in cubulete.Cartofii se fieb in coaja, apoi se decojesc si se maruntesc. Gogonelele murate...

Pastrama de oaie, afumata

In Mezel de casa la 2 Ian 2011

Desfacem carnea de oaie, astfel   incat   sa avem un strat de cca 1 cm. ( Daca e prea groasa nu se va patrunde bine la frigere, iar daca e prea subtire se va arde )   Intr-un vas adanc preparam sosul cu care   vom unge   carnea de oaie :   Usturoiul il...

Fursecuri "Iulia"

In Dulciuri la 2 Ian 2011

     Se amesteca totul foarte bine si se adauga faina, putin cate putin, framantandu-se  pana obtinem o coca de consistenta potrivita, care se dezlipeste usor de pe mana. Se pune coca in aparatul de forme de fursecuri/ biscuiti, se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt...

Salata de orez prefiert

In Mancaruri de post la 2 Ian 2011

Punem orezul la fiert, in apa clocotita, cu putina sare. Cand e gata, scurgem surplusul de apa ( cum procedam la paste ). Separat calim legumele feliate ( ceapa, morcovul, ardeiul ) in putin ulei. Adaugam ciupercile bucati si lasam sa fie bine cuprinse. Cand legumele sunt calite amestecam in...

Macrou afumat

In Peste la 2 Ian 2011

    Macroul il decongelam si-l curatam de mate. Indepartam si capul, dar ii lasam coada. ( Il putem atarna foarte bine la fum legandu-l de coada.  Eu i-am taiat si coada si am fost nevoita sa-l strapung pentru a-l tine la fum.)     Il presaram bine cu sare,...

Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă

In Ficat la 12 Dec 2010

      Ficatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor  surplusul de  sange .        In tigaia incinsa asezam bucatile de ficat, pe care le stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop de hartie...

Muffins cu mac

In Dulciuri la 12 Dec 2010

      Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, praful de copt si macul.        Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din...

Ostropel din piept de pui

In Mancaruri cu carne la 11 Dec 2010

       Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei  ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D )      Oparim pieptul de pui  si-l taiem bucati mici.      Cand legumele devin aurii se adauga in oala...

Salata de ardei copt

In Salate la 11 Dec 2010

    Ardeiul capia il coacem si-l pregatim pentru iarna asa cum am prezentat aici .       Dezghetam o punga de ardei copt sau cat avem nevoie. Zeama scursa de la ardei o turnam intr-un castron,  potrivim de sare si adaugam 3-4 linguri de otet...

Couscous cu legume si copanele

In Mancaruri cu carne la 11 Dec 2010

        Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat.        Separat,  prajim  cuscus-ul  in ulei de...

Supa de legume

In Supe la 10 Dec 2010

Legumele se spala, se curata si se taie  in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii nu se pun la fiert de la inceput, intrucat fierb mult mai usor fata de celelalte legume. Sucul de rosii se adauga cand legumele sunt deja fierte. Pentru ca supa sa aiba un gust...

Tochitura cu carne de ied cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 30 Noi 2010

Carnea de ied se taie bucatele mici, care se prajesc in ulei, intr-i cratita cu bordura mai inalta. Din cand in cand adaugam cate o cescuta cu apa si lasam sa scada apa pentru ca bucatile de carne sa se patrunda bine.  Carnatul si kaizerul le taiem felii pe care le adaugam in cratita cu...

Lasagna cu ciuperci si afumatura

In Lasagna la 26 Noi 2010

Topim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri   si   lasam   sa se inabuse bine.   La nevoie adaugam o cescuta cu apa. Curatam ciupercile   si le feliem, apoi le adaugam in tigaia cu ceapa si afumatura si lasam pe foc...

Snitele de soia

In Mancaruri de post la 22 Noi 2010

Intr-o oala punem la fiert 2 litri cu apa, delikat, piper si   doua foi de dafin. Cufundam bucatile de soia in apa si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic. Cand sunt fierte, scoatem bucatile de soia din apa, le lasam sa se raceasca putin si le presam bine in maini, cu ajutorul...

Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata

In Torturi la 22 Noi 2010

  Merele se spala si se taie felii   sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt.   Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt.   Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se...

Pennoni cu sos de carne si ciuperci

In Paste la 21 Noi 2010

      Punem pennoni   la fiert in apa cu sare, conform prescriptiilor de pe pachet, apoi   le scurgem si le asezam pe farfurie impreuna cu sosul de carne si ciuperci, preparat dupa cum urmeaza:         -Taiem...

Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )

In Mancaruri cu carne la 21 Noi 2010

       Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.     Varza se taie fideluta   si se framanta   in maini   cu sare , precum aluatul.     Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei,...

Budinca cu ciuperci si masline

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Curatam ciupercile  si le feliem, apoi le oparim in cateva ape si le scurgem bine.  Taiem ceapa si o calim in foarte putin ulei de palmier. Batem albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile, apoi pe rand: paine inmuiata in lapte, ceapa calita, cascavalul, maslinele mixand in...

Branza de burduf cu ou si mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Mai intai preparam mamaliguta  si fierbem ouale. Cand mamaliga este inca fierbinte, ungem un vas de yena cu unt, apoi asezam straturi alternative de mamaliga, branza de burduf, rondele de ou fiert si iar mamaliga. Deasupra radem cascaval si presaram verdeata si putin piper. Dam vasul...

Salata de gogonele verzi

In Salate la 30 Oct 2010

      Pe flacara de la aragaz ( sau pe gratar ) coacem gogonelele, apoi le curatam de coaja, spaland mana din cand in cand  intr-un vas cu apa, ca la curatatul vinetelor. Gogonelele curatate  le taiem in jumatati  si le scurgem bine de zeama, apoi le tocam...

Tocanita de cartofi, cu gogonele murate

In Mancaruri de post la 27 Oct 2010

Cartofii se curata de coaja,  se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o mancare grasa ). Intr-o cratita turnam 2-3 linguri cu ulei in care calim ceapa, morcovul, pastarnacul...

Afisate 421 - 450 din 577 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Cei mai multi politicieni sunt nascuti in aceeasi zodie cu tine. Asta explica de ce tara noastra se afla mereu în impas...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]