Tuica fiarta

de Ina in Bauturi, 2 Ian 2011 | 13660 vizualizari

 

La frigul de afara si la raceala mea de acum, a mers perfect o cescuta cu tuica fiarta :D

 

INGREDIENTE

  • doua cesti cu tuica de caisa ( de casa )
  • 2,5 lingurite cu zahar
  • boabe de piper
  • doua frunze de leustean verde sau uscat 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta:

   Punem tuica la fiert cu zaharul, boabele de piper si frunzele de leustean ( eu n-am avut decat leustean maruntit ) .  Este gata cand incepe sa iasa abur .Nu lasam sa dea in clocot, intrucat se duce taria bauturii.

   Strecuram si servim fierbinte. Noroc si sanatate multa!

   Chiar m-a revigorat putin :D =))

P.S. Cu leustean face mama mea ( cred ca reteta e preluata de la rudele din Maramures, nu mai stiu exact ) si e tare aromata si buuunaaaa!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:28

NU PREA LE AM DAR HAI 5 FURCU

Dana_Retetegg 1

04.01.2011, 20:53

Ina 1

09.01.2011, 12:56

Ma', voi v-ati dat la tuica mea, stiind ca eu iau antibiotice....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceai de leustean