Sunt cele mai bune atunci cand ai chef de rontait uitandu-te la un film, cand ai musafiri sau chiar si de pofta.
Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze.
Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, ouale, untura, branza de burduf, smantana si maiaua. Se framanta un aluat moale si care nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15 minute sa se odihneasca.
Pe masa infainata se intinde aluatul cu o grosine de cca 3-4 mm. Se unge cu oul batut cu putina sare apoi se presara deasupra mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici. Se presara apoi chimen macinat si se taie in fasii de dimensiunea dorita.
Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Se continua pana se termina de copt toate saratelele.
Se servesc cu mare pofta!
1
6 portii inseamna 6 tavi.
2
Se poate inlocui chimenul macinat cu chimenul boabe.
3
Se poate rade deasupra cascaval, eu nu am avut numai mozzarela.