Bors des de peste

de Ina in Ciorbe, 7 Ian 2011 | 13989 vizualizari

 

Dupa atata dulce, sa ne dregem cu un bors de peste, in care sta lingura dreapta, cum zice maica-mea :)) Mai ales ca azi e dezlegare la peste :)

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de peste ( deobicei capete si cozi, dar azi am pus trunchi de crap)
  • icre si lapti  de peste ( azi au fost de macrou )
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie cu rosii in bulion
  • sare/ delikat
  • 1 litru de bors
  • leustean verde
  • un ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors des de peste:

Preparare bors de peste.

Legumele feliate le punem  la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert  adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote  si  turnam si borsul fierbinte .  Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele si laptii ( presarate cu putina sare, cu cca 10 minute inainte ) si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori. Batem un ou cu putina sare si-l turnam in fir subtire in borsul de peste , mestecand usor.

Oprim focul si adaugam leustean verde .

Servim un bors de peste fierbinte, cu ardei iute?

TIPS-URI

1

Ca pestele sa nu se sfarme, pune-l la fiert dupa ce pui borsul.

2

Borsul nu-l turna rece, incalzeste-l separat, intai

3

Daca ti se pare ca-i prea acru borsul de peste , in timp pestele mai ia din acreala, iar ciorba va fi numai buna

4

Poti adauga la final si putin otet in care au stat ardeii iuti. Mie imi place mult asa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors des de peste" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe