Bors des de peste

de Ina in Ciorbe, 7 Ian 2011 | 13661 vizualizari

 

Dupa atata dulce, sa ne dregem cu un bors de peste, in care sta lingura dreapta, cum zice maica-mea :)) Mai ales ca azi e dezlegare la peste :)

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de peste ( deobicei capete si cozi, dar azi am pus trunchi de crap)
  • icre si lapti  de peste ( azi au fost de macrou )
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie cu rosii in bulion
  • sare/ delikat
  • 1 litru de bors
  • leustean verde
  • un ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors des de peste:

Preparare bors de peste.

Legumele feliate le punem  la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert  adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote  si  turnam si borsul fierbinte .  Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele si laptii ( presarate cu putina sare, cu cca 10 minute inainte ) si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori. Batem un ou cu putina sare si-l turnam in fir subtire in borsul de peste , mestecand usor.

Oprim focul si adaugam leustean verde .

Servim un bors de peste fierbinte, cu ardei iute?

TIPS-URI

1

Ca pestele sa nu se sfarme, pune-l la fiert dupa ce pui borsul.

2

Borsul nu-l turna rece, incalzeste-l separat, intai

3

Daca ti se pare ca-i prea acru borsul de peste , in timp pestele mai ia din acreala, iar ciorba va fi numai buna

4

Poti adauga la final si putin otet in care au stat ardeii iuti. Mie imi place mult asa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors des de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste