Deobicei prepar salata boeuf cu pipote de pasare, pentru ca-mi place tare mult cum iese, dar acum am folosit limba de porc : delicioasa!
Limbile se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte se indeparteaza pielita si taie in cubulete.
Morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert, dupa care se taie si acestea in cubulete.Cartofii se fieb in coaja, apoi se decojesc si se maruntesc.
Gogonelele murate si castravetii se maruntesc si se scurg bine de zeama. Se pune totul intr-un vas mare. Presaram delikat, piper, 3-4 linguri cu mustar si 5-6 linguri cu maioneza, amestecand bine cu mana. Este bine ca maioneza sa o adaugati putin cate putin, in functie de cat de consistenta vreti sa fie salata boeuf.
Asezam salata boeuf pe platouri. Acoperim cu un strat uniform de maioneza si decoram in functie de inspiratia de moment. Eu am folosit masline, patrunjel verde si gogosar acru.
Servim salata boeuf dupa ce o pastram la rece 2-3 ore.
1
salata boeuf originala este preparata cu carne de vita, dar o puteti adapta dupa preferinte, asa cum am procedat si eu