Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI375
Retete

Compot de gutui

In Conserve la 2 Oct 2010

         Gutuile se spala bine, se curata de puf, apoi le feliem fara a indeparta coaja. Umplem ¾ din capacitatea borcanelor cu felii de gutui , adaugam 2 linguri rase cu zahar la fiecare borcan, apoi completam cu apa pana aproape de buza...

Chec marmorat

In Dulciuri la 2 Oct 2010

       Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi  pe rand, uleiul, 8 linguri cu faina ,  praful de copt si esenta de rom.      Oprim  din...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2010

      Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.       Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.       Feliile de cascaval le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet  si le asezam pe o alta farfurie sau pe...

Ardei copt pentru iarna

In Conserve la 26 Sep 2010

     Dupa ce Costel mi-a facut surcele, le-am pus partial in cutia de gratar si le-am dat foc. Cand s-au aranjat in cutie, am pus gratarul deasupra si am inceput aventura: am copt la flacara   ( nu la jar ) toti ardeii, luandu-i cand se coceau si punandu-i intr-o oala...

Fasole scazuta, cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 25 Sep 2010

      Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.       In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras,...

Mancarica de castraveti acri

In Mancaruri cu carne la 24 Sep 2010

     Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.      Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )     ...

Gogonele murate

In Conserve la 17 Sep 2010

Gogonelele si frunzele de telina se spala cu apa rece, conopida se desface in buchetele  si se spala si ea. Morcovul si hreanul se razuie bine cu un cutit si se taie rondele sau bucati mai mici. In borcanele ce urmeaza a fi murate gogonelele punem mai intai cateva boabe de piper si de...

Tort mascarpone

In Torturi la 14 Sep 2010

Blatul: Intr-o forma cu diametrul de 26 cm si pereti detasabili asezam hartie de copt. Dizolvam nesul in 2 linguri de apa fierbinte. Batem albusurile spuma  cu un praf de sare, apoi adaugam 100 g de zahar. Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia si nesul, apoi...

Prajitura "rasturnata", cu mere

In Prajituri la 14 Sep 2010

Merele   se curata   de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se   presara   peste mere si se da tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie putin merele. In acest timp se...

Gogosari in otet

In Conserve la 13 Sep 2010

Gogosarul se spala, se scoate cotorul si se taie felii late de doua-trei degete. Hreanul se curata si se taie in bucati de cca 5-6 cm. Morcovul de taie rondele.  Conopida se desface buchetele . Intr-o oala mare se amesteca  1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa,...

Saramura din cap de piept

In Mancaruri cu carne la 12 Sep 2010

Oparim putin bucatile de cap de piept , apoi le condimentam cu piper, delikat si le rumenim bine in tigaia cu gril, bine  incinsa ( fara ulei) . Cand se rumenesc, se scot intr-un vas si pe toarna saramura peste bucatile de carne. Saramura : Ingredientele tocate fin se pun la fiert cu o...

Ciorba de cocos zdravan

In Supe/Ciorbe la 12 Sep 2010

         Dupa ce jupuim cocosul, il parlim si-l portionam, spalam bine toate bucatile si le punem la fiert ( mai putin pulpele, din care fac o fripturica :D ) in apa cu sare, avand grija sa spumuim din cand in cand, pana ramane zeama limpede....

Tochitura de miel, cu mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 12 Sep 2010

              Pulpa de miel se spala, se dezoseaza, iar carnea se taie bucati mici. Ardeiul   si usturoiul se taie   felii.   Incalzim uleiul de masline   si punem feliile de usturoi   pe care le calim pana devin aurii....

Prajitura "turnata" cu mere

In Prajituri la 28 Aug 2010

Frecam ouale cu zaharul, apoi adaugam  pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt . Obtinem un aluat moale, ca de pandispan. Curatam merele, le dam pe razatoarea de feliat si le calim cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa.  Oprim focul,  adaugam...

Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post

In Prajituri la 28 Aug 2010

Preparare Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post  Radem merele pe razatoarea mare si presaram scortisoara din belsug. (nu calim merele pe foc) Facem  un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt. Impartim...

Muffins cu prune si Chokotoff

In Prajituri la 27 Aug 2010

       Mixam   bine ingredientele.       Se ung formele de briose cu unt si pesmet.   Compozitia o impartim in doua  ( pentru ca ies doua tavi = 24 bucati de muffins ) si turnam, fiecare jumatate distribuind-o in mod egal in cele 12...

Inimi si rinichi de porc, in sos de rosii si usturoi

In Mancaruri cu carne la 27 Aug 2010

    Inimile si rinichii se curata bine de pielite si se taie bucati mici. Rinichii se lasa 10-15 minute in apa cu otet, pentru a disparea mirosul specific. Se mai dau intr-o apa calduta, apoi se pun la fiert, alaturi de bucatile de inimi, in cratita cu apa si sare. Cand apa scade,...

Supa de pui, indiana

In Supe/Ciorbe la 27 Aug 2010

          Cepele si    morcovii    taiate cubulete se calesc 2-3 minute    in uleiul si untul topite, amestecand continuu. Se adauga curry, se amesteca, apoi se toarna sucul de rosii. Pieptul de pui se taie lamele fine   ...

Vinete umplute

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2010

             Taiem vinetele   transversal, scoatem miezul   cu un cutit , presaram cu sare si   lasam   deoparte 20 minute.     Tocam miezul cubulete mici ,   presaram sare si   lasam   intr-o...

Ciorba de burta

In Supe/Ciorbe la 8 Aug 2010

     Picioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere.  Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi mici, din curte ), jumatati de la doi ardei grasi  si sare  se pun la fiert in oala sub...

Eclere

In Prajituri la 7 Aug 2010

  Eclere: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata  si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si obtinem o mamaliguta tare.  Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se...

Butoiase aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2010

Kaizerul si cascavalul se taie cubulete. Aluatul pentru foietaj de decongeleaza, apoi se desfac cele doua foi pe rand. Se presara cubulete de kaizer si cascaval , apoi se ruleaza aluatul, ca la rulada. Se taie ruloul in felii de cca. 4-5 cm. latime, care se aseaza pe verticala, in tava...

Tort Kodrit Kadir

In Torturi la 6 Aug 2010

Blat:    Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,   celelalte ingrediente si omogenizam. Crema caramel:  Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte. Caramelizam...

Prajitura cu nectarine

In Prajituri la 4 Aug 2010

Tapetam o forma cu diametrul de   26 cm   cu hartie de copt. Nectarinele le taiem felii. Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale, zaharul, esenta si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei. ( eu am pus in...

Clatite cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Dovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se omogenizeze.   La sfarsit adaugam ...

Cotlete de porc cu cartofi glazurati in sos de mustar

In Mancaruri cu carne la 4 Aug 2010

 Cartofii se curata si se taie bucati mai mari si-i asezam intr-o tava termorezistenta. Amestecam  mustarul cu  ulei, sare, piper, usturoi feliat marunt  si cimbru, obtinand  un sos, care se toarna peste cartofi .  Putem adauga pe marginea vasului o ceasca cu apa....

Limba cu masline

In Mancaruri cu carne la 30 Iul 2010

 Limbile se tin in apa rece  inainte de a se incepe prepararea, apoi  punem la fiert in apa fierbinte cu sare. Cand s-au fiert  se inlatura pielita,  si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii.  Se taie fasii mici si se pun  din nou la...

Baclava

In Dulciuri la 17 Iul 2010

Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele. Se stropeste...

Orez cu inimi si pipotele

In Pui la 16 Iul 2010

Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa. Legumele se calesc in doua linguri cu ulei de masline, apoi adaugam 4 cani de apa, sare si piper. Cand fierbe apa adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba 15 minute. Orezul spalat il turnam in...

Pasta de ton cu maioneza si gris

In Ton la 14 Iul 2010

     Scurgi uleiul  din conservele de ton.      Pregatesti maioneza dintr-un galbenus, o lingura de mustar , un praf de sare de lamaie si 200 ml ulei.      Fierbi 200 ml apa cu putina sare, apoi adaugi 2 linguri cu gris si mesteci pana se...

Afisate 451 - 480 din 577 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]