Dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs 20 minute. Ciupercile se curata, se taie in bucati mari , se sareaza si se pun pe grill sau se coc la Dry Cooker.
Cepa si morcovul curatate se taie rondele fine si se calesc la Dry Cooker , intr-o lingura de ulei. Scurgem...
Umplutura: Dam dovleacul pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit.
Aluatul: Punem faina in vasul in...
Pulpele de pui se spala si se oparesc, sa se scurga bine sangele.
Ceapa, morcovul si pastarnacul le-am maruntit bine la robot ( daca zarzavatul e tocat mai mare, mi-l lasa Costel pe marginea farfuriei , precum copii mici =))) ) .
Calim totul in putin ulei, apoi adaugam pulpele...
Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert....
Lasam granulele de soia la inmuiat in apa fierbinte cca. 30 minute, apoi le punem la fiert in apa cu sare.
Separat fierbem cartofii si norcovul.
Scurgem bine soia, o amestecam cu legumele fierte si pasate, marar , patrunjel, piper, delikat. Adaugam cca 5-6 linguri cu faina, pentru a se lega...
Cureti legumele, le tai cubulete si le pui la fiert in cca. 2,5 litri de apa cu sare. Legumele fierte le scurgi si le pasezi in blender.
Piureul astfel obtinut se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. ...
Curatam legumele si le spalam.
Ceapa se caleste in ulei incins, iar peste ea se adauga prazul taiat rondele, telina taiata felii si cartofii taiati in sase. Se presara sare si piper dupa gust.
Cozile verzi de praz se taie marunt impreuna cu frunzele de telina si se calesc in putin...
Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare.
Caramelizam zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului,...
Curatam pestele de solzi , scoatem matele si branhiile, apoi il portionam rondele.
Spalam bine fiecare medalion , iar daca bucatile sunt prea mari le sectionam pe jumatate. Ungem fiecare bucata de peste cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , sos...
Se curata si se spala cartofii, ceapa, usturoiul si albitura. Toate se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat, se pregatesc crutoanele aromate .
Cand legumele au fiert se scot cu spumiera...
Feliile de paine se taie cubulete. Untul il topim ( eu am folosit cuptorul cu microunde ) si-l turnam in fir subtire peste cubuletele de paine, apoi presaram tarhon maruntit si bagam totul la cuptor, pana ce painea devine crocanta. Eu am bagat tava in cuptorul cu microunde, in doua reprize...
Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper.
Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa,...
Fierbem macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. Scurgem apa, adaugam 2 linguri cu ulei si punem la foc mic doua minute, avand grija sa nu se lipeasca.
Dupa ce macaroanele sunt putin calite, adaugam branza rasa, zaharul, esenta de vanilie,...
Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta procedeul de cateva ori. Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D
Curatam legumele, le spalam si le taiem rondele fine. ( eu le-am...
Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas.
Intre timp se face siropul din zahar ars . Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400 ml. apa si lasam pe foc, sa se topeasca bine zaharul. Cand e gata, dam la rece si adaugam o fiola de...
Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni.
Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza.
Am amestecat carnea tocata cu celelalte ingredient, pana am obtinut o pasta omogena din...
Legumele taiate jumatati se pun la fiert in apa cu sare/ delikat .
Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Separat se paseaza si rosiile si se pune totul in supa, lasand sa dea 2-3 clocote.
Pregatim galustele din doua oua , 7 linguri de gris , un praf de sare...
Fierbem snitelele de soia, cca 10 minute, in apa cu delikat, foi de dafin si boabe de piper. Cand s-au fiert le scurgem bine de apa si le presam in palme, folosindu-ne de prosoape de hartie pentru a elimina cat mai multa apa.
Sosul de mustar il amestecam cu 2 linguri de faina si un vf de cutit...
Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30...
Ciupercile se dau intr-un clocot , apoi se toaca in robot, impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si feliile de paine. Se potriveste amestecul de sare/ delikat si piper, apoi se formeaza cu mana chiftele care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins....
Desfacem cu grija carnea de macrou afumat de pe oase si o maruntim.
Feliem ouale fierte, ceapa, cartofii fierti, castravetii acri si-i amestecam cu macroul .
Separat facem maioneza din galbenus crud , apoi amestecam in salata, potrivind totul de piper si sare.
Servim...
Ceapa si ardeiul se taie solzisori, apoi se calesc la foc mic, pana devin aurii. Se adauga kaizerul feliat si rosiile taiate cubulete.
Ouale se bat spuma cu putina sare/delikat si piper, apoi se amesteca cu patrunjel sau marar tocat si se toarna peste amestecul...
Legumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam orezul. Mestecam usor din cand in cand, pentru a nu se lipi orezul . Focul trebuie sa fie mic, iar...
Dovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste dovleacul cu orez, apoi presaram un praf de sare si 5-6 linguri cu...
Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul =)) ) Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde...
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.
Intr-un vas...
Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit. Cand sunt suficient de reci ca sa nu...
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.
Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam o parte din...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Ungem formele cu ulei si le tapetam cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea...
Cartofii i-am curatat, spalat si taiat in bucati marisoare. Am presarat sare, delikat si rozmarin, apoi am azvarlit peste ei bucatile de cotlet condimentate, la randul lor, cu delikat, cimbru, rozmarin, piper. Am turnat deasupra un paharel de ulei, apoi am imprastiat si cateva...
Amestec de legume cu orez prefiert
Dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs 20 minute. Ciupercile se curata, se taie in bucati mari , se sareaza si se pun pe grill sau se coc la Dry Cooker. Cepa si morcovul curatate se taie rondele fine si se calesc la Dry Cooker , intr-o lingura de ulei. Scurgem...
Placinta de dovleac
Umplutura: Dam dovleacul pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit. Aluatul: Punem faina in vasul in...
Pulpe de pui cu sos de ceapa
Pulpele de pui se spala si se oparesc, sa se scurga bine sangele. Ceapa, morcovul si pastarnacul le-am maruntit bine la robot ( daca zarzavatul e tocat mai mare, mi-l lasa Costel pe marginea farfuriei , precum copii mici =))) ) . Calim totul in putin ulei, apoi adaugam pulpele...
Bors de loboda, cu omleta
Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert....
Parjoale din soia cu legume
Lasam granulele de soia la inmuiat in apa fierbinte cca. 30 minute, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Separat fierbem cartofii si norcovul. Scurgem bine soia, o amestecam cu legumele fierte si pasate, marar , patrunjel, piper, delikat. Adaugam cca 5-6 linguri cu faina, pentru a se lega...
Supa - crema de sfecla rosie
Cureti legumele, le tai cubulete si le pui la fiert in cca. 2,5 litri de apa cu sare. Legumele fierte le scurgi si le pasezi in blender. Piureul astfel obtinut se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. ...
Mancare de praz cu masline
Curatam legumele si le spalam. Ceapa se caleste in ulei incins, iar peste ea se adauga prazul taiat rondele, telina taiata felii si cartofii taiati in sase. Se presara sare si piper dupa gust. Cozile verzi de praz se taie marunt impreuna cu frunzele de telina si se calesc in putin...
Crema de zahar ars, cu miez de nuca
Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare. Caramelizam zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului,...
Crap cu legume, la cuptor
Curatam pestele de solzi , scoatem matele si branhiile, apoi il portionam rondele. Spalam bine fiecare medalion , iar daca bucatile sunt prea mari le sectionam pe jumatate. Ungem fiecare bucata de peste cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , sos...
Supa crema de cartofi
Se curata si se spala cartofii, ceapa, usturoiul si albitura. Toate se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se pregatesc crutoanele aromate . Cand legumele au fiert se scot cu spumiera...
Crutoane aromate
Feliile de paine se taie cubulete. Untul il topim ( eu am folosit cuptorul cu microunde ) si-l turnam in fir subtire peste cubuletele de paine, apoi presaram tarhon maruntit si bagam totul la cuptor, pana ce painea devine crocanta. Eu am bagat tava in cuptorul cu microunde, in doua reprize...
Chili con carne
Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper. Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa,...
Budinca de macaroane cu branza
Fierbem macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. Scurgem apa, adaugam 2 linguri cu ulei si punem la foc mic doua minute, avand grija sa nu se lipeasca. Dupa ce macaroanele sunt putin calite, adaugam branza rasa, zaharul, esenta de vanilie,...
Linte cu kaizer afumat
Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta procedeul de cateva ori. Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D Curatam legumele, le spalam si le taiem rondele fine. ( eu le-am...
Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )
Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas. Intre timp se face siropul din zahar ars . Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400 ml. apa si lasam pe foc, sa se topeasca bine zaharul. Cand e gata, dam la rece si adaugam o fiola de...
Chiftele fara ulei
Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni. Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Am amestecat carnea tocata cu celelalte ingredient, pana am obtinut o pasta omogena din...
Supa de rosii cu galuste
Legumele taiate jumatati se pun la fiert in apa cu sare/ delikat . Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Separat se paseaza si rosiile si se pune totul in supa, lasand sa dea 2-3 clocote. Pregatim galustele din doua oua , 7 linguri de gris , un praf de sare...
Snitele de soia in sos de mustar
Fierbem snitelele de soia, cca 10 minute, in apa cu delikat, foi de dafin si boabe de piper. Cand s-au fiert le scurgem bine de apa si le presam in palme, folosindu-ne de prosoape de hartie pentru a elimina cat mai multa apa. Sosul de mustar il amestecam cu 2 linguri de faina si un vf de cutit...
Gogosele pudrate
Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30...
Chiftele de ciuperci
Ciupercile se dau intr-un clocot , apoi se toaca in robot, impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si feliile de paine. Se potriveste amestecul de sare/ delikat si piper, apoi se formeaza cu mana chiftele care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins....
Salata cu macrou afumat
Desfacem cu grija carnea de macrou afumat de pe oase si o maruntim. Feliem ouale fierte, ceapa, cartofii fierti, castravetii acri si-i amestecam cu macroul . Separat facem maioneza din galbenus crud , apoi amestecam in salata, potrivind totul de piper si sare. Servim...
Omleta multicolora
Ceapa si ardeiul se taie solzisori, apoi se calesc la foc mic, pana devin aurii. Se adauga kaizerul feliat si rosiile taiate cubulete. Ouale se bat spuma cu putina sare/delikat si piper, apoi se amesteca cu patrunjel sau marar tocat si se toarna peste amestecul...
Orez cu legume si spanac
Legumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam orezul. Mestecam usor din cand in cand, pentru a nu se lipi orezul . Focul trebuie sa fie mic, iar...
Dovleac cu orez la cuptor
Dovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste dovleacul cu orez, apoi presaram un praf de sare si 5-6 linguri cu...
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )
Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul =)) ) Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde...
Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul. Intr-un vas...
Drob din carne de ied
Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit. Cand sunt suficient de reci ca sa nu...
Sarmale in foi de varza
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul. Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam o parte din...
Deliciu cu ciocolata si caramel
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Ungem formele cu ulei si le tapetam cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea...
Cotlete de porc, pe pat de cartofi
Cartofii i-am curatat, spalat si taiat in bucati marisoare. Am presarat sare, delikat si rozmarin, apoi am azvarlit peste ei bucatile de cotlet condimentate, la randul lor, cu delikat, cimbru, rozmarin, piper. Am turnat deasupra un paharel de ulei, apoi am imprastiat si cateva...