Prajitura cu frisca, ciocolata si alune

de Ina in Prajituri, 3 Ian 2011 | 13391 vizualizari

 

Din categoria : " rateuri la ornat " - episodul 3
Nu scriu aici cu ce a zis Costel ca seamana, ca nu mi se aproba reteta =)))

 

INGREDIENTE

Blat:  ( cantitatile sunt pentru un singur blat, dar vom face doua  blaturi, deci pregatiti cantitati duble )
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
Crema :
  • 300 ml. frisca lichida
  • doua linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata menaj 
  • 100 g alune prajite si macinate
  • un plic cu gelatina
Sirop caramel :
  • 6 linguri cu zahar
  • 500 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
Glazura de ciocolata:
  • 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml. frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca, ciocolata si alune:

Blat :

     Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa.  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins, cca. 20-25 min. la foc mic. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ).  

    Procedam lafel cu al doilea blat.

Crema :

     Batem frisca , apoi adaugam cacaoa, ciocolata mejaj topita, 100 ml. lapte si un plic cu gelatina inmuiata in putina apa si topita 10 secunde la microunde ( sau un minut pe aragaz, pana incepe sa dea in clocot). Amestecam totul cu 100 g alune   prajite si macinate.  

Asamblare: 

    Intre cele doua blaturi insiropate intindem crema , iar pe blatul superior turnam, calda, glazura de ciocolata obtinuta prin amestecarea a 300 g. ciocolata mejaj topita cu 50 ml. frisca lichida.

   Eu am vrut sa fac un decor gen " panza paianjen" cu ciocolata alba, dar nu mi-a iesit si am intins toata ciocolata alba peste cea neagra.... Motzurile de frisca le-am facut cu punga si mi-au iesit tare urate.... :( 

   Un lucru e cert : a fost delicioasaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

   P.S. Nu priviti decorul, priviti doar sectiunea =))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca, ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (57)

Zamfira 1

09.12.2012, 16:07

o prajitura foarte buna...arata oarte bine, la orice desert putem schimba aspectul, asa ca: Ina, imi place si am retinut reteta!

ANNA_46 1

10.12.2012, 00:52

Super delicioasa prajiturica

-Marius- 1

20.12.2018, 08:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa