Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Este tortul facut pentru nasi, de Craciun. ( episodul 2 : rateuri decor )
Blat: Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti egale.
Crema: Batem frisca spuma. Lasam gelatina la inmuiat, in putina apa. Amestecam in frisca batuta laptele race , ciocolata alba topita in prealabil si bucatile de lamaie confiata. La final amestecam gelatina, dupa ce am topit-o putin pe foc ( eu am tinut-o 10 secunde in cuptorul cu microunde ) .
Sirop de caramel: Caramelizam zaharul pe foc, apoi adaugam apa cu grija ( aveti grija, deoarece la adaugarea apei zaharul se umfla si va puteti opari ). Lasam pe foc pana se topeste bine zaharul, apoi racim si adaugam esenta de rom.
Asamblare : Insiropam primul blat, intindem crema cu un cutit lat , apoi asezam deasupra al doilea blat pe care, deasemeni, il insiropam. Deasupra turnam glazura de ciocolata si decoram dupa preferinte.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola