V-am promis.....am revenit cu detalii :)
Tigaia buna la toate nu e doar de reclama.... Gatesti rapid si sanatos ( acum nu stiu cat de sanatoasa o fi partea antiaderenta....... :P )
Tigaia nu arde, nu lipeste, se curata usor, doar cu putina apa calda si burete moale de vase.
Incinzi tigaia 2-3 minute , cu capacul pus.
Carnea de porc am condimentat-o in prealabil cu sare, piper, cimbru. Am uns-o apoi cu putin ulei, pentru fragezime si am asezat-o in tigaia in care am pus o lingurita de ulei. A fost primul preparat facut la tigaie, dar va spun ca nu e necesar uleiul deloc in tigaie: tigaia nu lipeste deloc, chiar daca nu pui ulei.
Carnatii i-am pus direct in tigaie, printre bucatile de ceafa.
Pestele este doar presarat cu putina sare: fara faina, fara malai. In tigaie a facut o crusta foarte frumoasa, iar oasele parca s-au ales mult mai usor decat la pestele preparat in alt mod...
Tot venind la calculator sa vad ce mai faceti, am uitat pestele pe foc mai mult timp, dar nu s-a ars deloc. Ma speriasem eu, cand mi-am amintit ca-l am pe foc :)), dar a capatat o crusta foarte frumoasa!!!
Totul capata o culoare frumoasa, iar gustul e pe masura. In tigaie se formeaza destul lichid scurs de la carne si/sau format prin condens. In functie de cat de rumenit vrei sa-ti fie preparatul, mai scurgi din lichidul acumulat in vas.