Mai intai am facut mouse-ul de kiwi pentru ca trebuie sa stea la congelator mai mult de 8 ore, ca sa poata sa iasa frumos din forma silikomart. Am curatat si cantarit fructele de kiwi cele mai coapte, apoi le-am blendat pana am obtinut un piure.Piureul impreuna cu 100 g zahar l-am pus sa fiarba...
Intr-un castron am pasat bananele, am adaugat uleiul si zaharul si am amestecat bine. Am cernut faina si cacao, le-am incorporat in compozitia de banane, la final am adaugat nuca si stafidele. Am pus compozitia intr-o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am preincalzit cuptorul la 180 grade si...
Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul...
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie le-am amestecat bine cu un tel. Laptele impreuna cu untul le-am pus sa se...
Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele taiate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt,...
Cel mai migalos lucru este adunatul florilor. Dupa ce am adunata florile, fara codite, le-am trecut prin jet de apa de cateva ori, apoi le-am pus intr-un castron am presarat o lingura de zahar si am adaugat zeama de la o lamaie, am frecat intre degete florile, dar nu foarte mult, le-am vrut cat...
Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am amestecat faina cu amidonul si le-am cernut, apoi le-am incorporat in bezea impreuna cu alunele...
Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu ajutorul unui tel, am adaugat faina cernuta si am omogenizat compozitia, la final am adaugat uleiu si laptele. Am tapetat o tava cu hartie de copt (...
Blat x 4 : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus....
Aluat : Intr-un ibric am pus laptele, untul si zaharul si l-am pus pe foc sa se incalzeasca, nu trebuie sa fie fierbinte. Am tras de pe foc cand untul sa topit, am adaugat drojdia, cele 2 oua, esenta de vanilie si coaja de lamaie, am omogenizat bine. Am cernut 400 g de faina intr-un castron,am...
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si cele 2 oua, am inceput sa torn cate un pic de apa calduta si sa framant, am adaugat apa cata sa formez un aluat nelipicioas si nu foarte tare. Am framantat bine, apoi am dat la rece aluatul, pentru 30 min. Am scos aluatul de la frigider am...
Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am turnat peste biscutii maruntit. Amestecul obtinut l-am turnat in forma, am presat putin si apoi am...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat mierea, laptele, uleiul si am mixat pana ce s-au incorporat bine. Am adaugat amestecul de faina, gris, cacao si...
Jeleu : Am blendat visinile cu siropul, apoi am adaugat top gelul, am omogenizat si am pus pe foc pana a inceput sa se ingroase, l-am turnat intr-o forma de 15 cm diametru, tapetata cu folie acetat. L-am lasat sa se raceasca. O parte din jeleu l-am turnat in forma de inimioara.
Blat : Am ales...
Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180...
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Faina amestecata cu amidonul le-am adaugat in bezea amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat nuca taiata grosier. Am impartit compozitia in doua si am copt...
Blat albastru : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in...
Blat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei. Cele 9 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat...
Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina am cernut-o intr-un vas incapator, am presarat sare, apoi am rasturnat amestecul de galbenusuri cu...
Am folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Iaurtul l-am amestecat cu uleiul apoi l-am...
In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de copt. In jumatatile de prune am pus un pic de zahar brun, apoi am adaugat si nuca taiata grosier, le-am...
Mai intai am pus galbenusurile si cele 2 oua intregi in castron, am adaugat zaharul si am mixat cca 5 min, pana am obtinut o crema spumoasa. Intr-o cratita de inox am pus smantana si vanilia, am pus cratita pe foc si am infierbantat smantana, amestecand continuu sa nu se lipeasca, nu...
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am framantat pana am obtinut un aluat omogen si nelipicios. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am...
Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao si nuca macinata, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o forma de tort cu hartie de...
Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala.
Intr-un tuci am pus untul sa se topeasca, am adaugat zaharul si merele. Le-am calit pana ce nu a mai ramas nici un...
Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi le-am amestecat cu biscuitii, napolitana si piscoturile. Am adaugat si stafidele si nuca prajita si...
Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse.
Mouse ciocolata alba : Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida...
Intr-un castron incapator am pus branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, zaharul brun si coaja de portocala. Am amestecat bine, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina cernuta. Am omogenizat compozitia apoi am impartit in bile mari ( cca 80 g) si bilute mici, in total 16 mari si 16 mici....
Foi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga faina si amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza in amestecul de margarina, oua si faina. Se...
Desert tort Gateste si Zambeste, 1500
Mai intai am facut mouse-ul de kiwi pentru ca trebuie sa stea la congelator mai mult de 8 ore, ca sa poata sa iasa frumos din forma silikomart. Am curatat si cantarit fructele de kiwi cele mai coapte, apoi le-am blendat pana am obtinut un piure.Piureul impreuna cu 100 g zahar l-am pus sa fiarba...
Desert prajitura cu banane
Intr-un castron am pasat bananele, am adaugat uleiul si zaharul si am amestecat bine. Am cernut faina si cacao, le-am incorporat in compozitia de banane, la final am adaugat nuca si stafidele. Am pus compozitia intr-o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am preincalzit cuptorul la 180 grade si...
Desert nuga cu alune de padure
Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul...
Desert cornuri cu gem de prune
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie le-am amestecat bine cu un tel. Laptele impreuna cu untul le-am pus sa se...
Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt
Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele taiate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt,...
Dulceata de toporasi
Cel mai migalos lucru este adunatul florilor. Dupa ce am adunata florile, fara codite, le-am trecut prin jet de apa de cateva ori, apoi le-am pus intr-un castron am presarat o lingura de zahar si am adaugat zeama de la o lamaie, am frecat intre degete florile, dar nu foarte mult, le-am vrut cat...
Desert cu ciocolata, zmeura si caise
Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am amestecat faina cu amidonul si le-am cernut, apoi le-am incorporat in bezea impreuna cu alunele...
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)
Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit...
Desert rulada cu frisca si zmeura
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu ajutorul unui tel, am adaugat faina cernuta si am omogenizat compozitia, la final am adaugat uleiu si laptele. Am tapetat o tava cu hartie de copt (...
Desert tort Mari
Blat x 4 : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus....
Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte
Aluat : Intr-un ibric am pus laptele, untul si zaharul si l-am pus pe foc sa se incalzeasca, nu trebuie sa fie fierbinte. Am tras de pe foc cand untul sa topit, am adaugat drojdia, cele 2 oua, esenta de vanilie si coaja de lamaie, am omogenizat bine. Am cernut 400 g de faina intr-un castron,am...
Desert mucenici muntenesti (cu ou )
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si cele 2 oua, am inceput sa torn cate un pic de apa calduta si sa framant, am adaugat apa cata sa formez un aluat nelipicioas si nu foarte tare. Am framantat bine, apoi am dat la rece aluatul, pentru 30 min. Am scos aluatul de la frigider am...
Desert tort 8 martie
Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am turnat peste biscutii maruntit. Amestecul obtinut l-am turnat in forma, am presat putin si apoi am...
Desert prajitura After Eight
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat mierea, laptele, uleiul si am mixat pana ce s-au incorporat bine. Am adaugat amestecul de faina, gris, cacao si...
Desert tort cu jeleu de visine
Jeleu : Am blendat visinile cu siropul, apoi am adaugat top gelul, am omogenizat si am pus pe foc pana a inceput sa se ingroase, l-am turnat intr-o forma de 15 cm diametru, tapetata cu folie acetat. L-am lasat sa se raceasca. O parte din jeleu l-am turnat in forma de inimioara. Blat : Am ales...
Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora
Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180...
Desert prajitura 1 martie- Primavara frumoasa
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Faina amestecata cu amidonul le-am adaugat in bezea amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat nuca taiata grosier. Am impartit compozitia in doua si am copt...
Desert tortul veseliei
Blat albastru : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in...
Desert tort Carmen
Blat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei. Cele 9 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat...
Desert mini cozonaci cu crema de alune
Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina am cernut-o intr-un vas incapator, am presarat sare, apoi am rasturnat amestecul de galbenusuri cu...
Desert prajitura cu crema de portocale
Am folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Iaurtul l-am amestecat cu uleiul apoi l-am...
Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie
In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de copt. In jumatatile de prune am pus un pic de zahar brun, apoi am adaugat si nuca taiata grosier, le-am...
Desert creme Brulee
Mai intai am pus galbenusurile si cele 2 oua intregi in castron, am adaugat zaharul si am mixat cca 5 min, pana am obtinut o crema spumoasa. Intr-o cratita de inox am pus smantana si vanilia, am pus cratita pe foc si am infierbantat smantana, amestecand continuu sa nu se lipeasca, nu...
Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am framantat pana am obtinut un aluat omogen si nelipicios. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am...
Desert tort Paul
Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao si nuca macinata, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o forma de tort cu hartie de...
Desert tarta rapida cu mere
Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am pus untul sa se topeasca, am adaugat zaharul si merele. Le-am calit pana ce nu a mai ramas nici un...
Desert prajitura cu bomboane
Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi le-am amestecat cu biscuitii, napolitana si piscoturile. Am adaugat si stafidele si nuca prajita si...
Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa
Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida...
Desert papanasi cu dulceata de zmeura
Intr-un castron incapator am pus branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, zaharul brun si coaja de portocala. Am amestecat bine, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina cernuta. Am omogenizat compozitia apoi am impartit in bile mari ( cca 80 g) si bilute mici, in total 16 mari si 16 mici....
Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci
Foi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga faina si amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza in amestecul de margarina, oua si faina. Se...