Sirop de trandafiri

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 7 Iun 2021 | 4670 vizualizari

 

Cand zici trandafiri te gandesti la o multitudine de soiuri si culori, dar nu orice trandafir se preteaza pentru dulceturi si siropuri. Eu am in gradina 2-3 tufe de trandafiri  speciali pentru dulceata, le-am plantat acum 2 ani, abia acum au inceput sa faca flori, asa ca am asteptat cuminte sa infloreasca, am adunat florile, rand pe rand, ca asa infloresc, nu toate deodata, le-am pastrat la frigider pana am facut cantitatea dorita, adica 150 g de petale. Anul asta am zis sa testez siropul, dulceata am de anul trecut ( am vecini buni care m-au cadorisit cu petale ), am facut mai multa, ca am avut si materie prima. Siropul are o culoare superba, pacat ca atunci cand il diluezi cu apa minerala sa-l bei isi pierde din culoare, dar tot delicios este.

 

INGREDIENTE

  • 150 g petale de trandafiri pentru dulceata
  • 1 kg de zahar
  • 800 ml apa
  • 1 lingurita sare de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una si le-am scuturat de eventualele gazulite si impuritati ( e o munca de chinez mic, dar merita efortul), le-am asezat intr-un vas de sticla. Zaharul cu 500 ml de apa si libgurita de sare de lamaie le-am pus intr-o craticioara  si le-am pus la fiert, cand a inceput sa cllocoteasca bine si zaharul sa topit, am turnat peste petalele de trandafiri. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei, apoi am acoperit vasul de sticla cu un capac si am lasat la macerat 24 ore. Dupa 24 de ore am strecuratsiropul de petale, am stros petalele. Peste petalele raamse am adaugat 300 ml apa si am pus la fiert, cca 15 min din momentul in care incepe sa fiarba. Am strecurat din nou siropul de petale si am stors bine petalele, am amestecat cele doua siropuri si am pus cratita pe foc sa fierba, eu am fiert de o consistenta cat sa curga-n fir siropul pe de lingurita ( se vede pe fotografie), asta este testul, am stins focul, deja aveam pregatite sticultele( spalate si terilizate in cuptorul incalzit) si am turnat siropul fierbinte in sticlute. Am strans bine capacele, am acoperit cu un servet mai gros si am lasat la racit siropul. Este delicios int-o zi de vara torida, cu apa minerala si-un cub de ghiata sau folosit la diverse creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

10.06.2021, 10:48

Super!

RuxyRux 1

10.06.2021, 21:24

Il ador!!!! E o minunatie dulce!

mirela0911 1

20.06.2021, 21:12

Faina culoare si ce aroma minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri