Desert tort Sebastian

de Constelatialeu in Torturi, 16 Iul 2021 | 3362 vizualizari

 

Din categoria cadouri dulci. La multi ani ,Sebi !

 

INGREDIENTE

  • Blat -28 cm
  • 420 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • 150 g faina
  • 1 lingura ness granulat
  • Sirop
  • Siropul de la visinele conservate in suc propriu
  • Crema
  • 6 oua mici
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt cu 82% grasime
  • sirop de lavanda
  • Visine conservate-n suc propriu
  • ciocolata topita
  • frunze de menta
  • flori de lavanda
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Sebastian:

Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca si am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la fel am procedat si cu faina si nessul.Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 28 cm, am turnat blatul in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca pana a doua zi.

Crema : Am scos untul din frigider sa se inmoaie, apoi l-am frecat bine. Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si am pus sa fiarba pana a atins temperatura de 120 grade ( daca nu ai termometru, lasi sa fierba pana face bule multe si marunte).In bolul mixerului am pus ouale, le-am mixat 2-3 min, apoi am adaugat siropul fierbinte si am mixat pana ce crema de oua a inceput sa se raceasca si sa-ti tripleze volumul, am adaugat la final cca 1 lingura de sirop de lavanda si am mai mixat 2-3 min. Crema obtinuta ( neaparat sa fie rece, altfel topeste untul)se adauga putin cate putin peste untul moale si se mixeaza, se procedeaza la fel pana se termina crema de oua de incorporat in unt. Este o crema foarte fina, deloc gretoasa si usor de lucrat cu ea.

Am pus visinele conservate-n suc propriu intr-o strecuratoare, cu siropul de la visine am insiropat blatul de tort, iar cu visine am ornat tortul.

Asamblare: Blatul de tort rece l-am sectionat in 4, am asezat prima parte de blat pe un platou, l-am insiropat, apoi am intins un strat de crema si am ornat cu visine, am procedat la fel si cu restul de blat. Am imbracat tortul in crema si apoi am ornat cu crema ramasa, am decorat cu ciocolata topita, frunze de menta si flori de lavanda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sebastian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale