Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mai 2021 | 4241 vizualizari

 

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Foi de bezea 3 buc - ingrediente pentru o foaie si se tripleaza
  • 150 g albus
  • 150 g zahar tos
  • 150 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 1 lingura amidon cca 30 g
  • un praf de sare
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 200 g frisca batuta mai lejer
  • Crema de ciocolata alba si ness
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 4 lingurite de ness
  • 200 g frisca batuta mai lejer
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata:

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele prajite si taiate grosier. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, am intins bezeaua, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min, apoi am redus temperatura si am lasat usa intredeschisa la cuptor, bezeaua trebuie sa se usuce. Cand a fost coapta am scos-o din cuptor, am udat cu apa rece blatul de lucru, am asezat foaia de bezea si cu ajutorul unui cutit am desprins bezeaua de foaia de copt. Am lasat sa se raceasca bine. Am procedat la fel de inca doua ori. Am obtinut 3 foi de bezea. Eu le-am copt cu o zi inainte sa asamblez prajitura.

Frisca : Smantana pentru frisca ,rece de la frigider, am pus-o intr-un bol am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca mai lejera.

Crema de ciocolata neagra. Intr-un castron am pus mascarponele, zaharul si esenta de vanilie, am mixat bine, apoi am pus sa se topeasca ciocolata si am incorporat-o in crema de mascarpone, la final am adaugat 200 g frisca batuta lejer.

Crema de ciocolata alba cu ness .Intr-un castron am pus mascarponele cu zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat si ness-ul si am continuat sa mixez 2-3 min, dupa care am adaugat ciocolata topita si am mixat 2-3 min. La final am incorporat frisca batuta lejer.

 Asamblare : Am asezat prima foaie de bezea, am intins crema de ciocolata neagra ( am oprit putina pentru decor), am asezat a doua foaie de bezea, am intins crema de ciocolata alba si ness ( am oprit putin pentru decor), am asezat si ultima foaie de bezea, am presat putin sa se faca aderenta, am dat tava la rece cca 30 min, apoi am portionat-o apoi am ornat cu crema oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure