Dar nu orice fel de cremsnit...ci unul adevarat...este exact ca cel pe care mi-l facea mama cand eram copil...o MINUNATIE! Nu stiu daca mai are nevoie de prezentare...asa ca va las sa vi-l imaginati :)
Daca avem aluatul dinainte pregatit este mult mai usor, daca nu orcium este un cremsnit rapid...mai greu cu asteptarea, va trebui sa se raceasca bine :)
Foile:
Impartim bucata de aluat in doua si intindem doua foi subtiri cat tava.
Coacem foile pana se rumenesc frumos la 200 de grade.
Crema:
Punem laptele pe foc cu zaharul si vanilia.
Amestecam ouale cu o cana de lapte rece( din total ) si cu faina, eu am pus mixerul cu picior in functiune , astfel incat am obtinut o crema fina fara cocoloase.
Cand laptele a dat un clocot, turnam compozitia de ou in fir subtire si mixam bine. Tinem crema pe foc mic, amestecand permanent in jur de 12 minute.( avem grija sa nu se prinda de fundul vasului)
Punem o foaie de aluat la baza tavii, deasupra crema si acoperim din nou cu foaie. Dam prajitura la rece. Eu am lasat cremsnitul la frigider toata noaptea.
Cand s-a racit, portionam si pudram cu zaharul pudra vanilat.
E minunat!