Desert prajitura piramida cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 11 Iul 2021 | 3488 vizualizari

 

Am achizitionat din camara niste forme dreptunghiulare de diverse marimi si acum le-am facut inaugurarea.

 

INGREDIENTE

  • Foi de bezea
  • 275 g albus
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca taiata grosier
  • 20 g amidon
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 50 g amidon
  • esenta vanilie
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 250 g mascarpone
  • Zmeura
  • cacao pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura piramida cu zmeura:

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, la final am incorporat nuca cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu dim de 25/35 cm cu hartie de copt, am impartit compozitia in doua si am copt 2 foi. Am incins cuptorul la 180 grade , am introdus tava in cuptor si am copt foaia de bezea, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos, se coace relativ repede fiind o foaie subtire. Am scos tava din cuptor, am udat blatul de lucru, am asezat foaia pe blatul ud si cu ajutorul unui cutit am desprins foaia de hartia de copt, apoi cu ajutorul formelor dreptunghiulare am taiat foile la dimensiunile dorite. Am obtinut 6 foi , cate 2 din fiecare dimensiune.

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase , am adaugat si ciocolata si am continuat sa amestec pana ce ciocolata sa topit, am tras vasul de pe baia de abur si am adaugat esenta de vanilie. Am acoperit vasul cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine crema. Cand crema sa racit bine, am mixat-o impreuna cu mascarponele.

Asamblare: Pe un platou am asezat ca baza foaia mai mare, intr-un posh am pus crema si am format alveole pe suprafata foii, am ornat cu zmeura, peste zmeura am asezat a doua foaie de aceiasi dimesiune ca prima. Am luat urmatoarele 2 foi de dimensiune mijlocie, am format cu posul niste alveole, in mijlocul foilor mari si am asezat prima foaie de dimesiune mijlocie, am facut alveole cu poshul, am ornat cu zmeura si am acoperit cu a doua foaie mijlocie, peste care am format alveole de crema, am asezat si prima foaie mica, am format alveole din crema, am ornat cu zmeura si am asezat ultima foaie. Deasupra am ornat cu crema si zmeura si am cernut cacao. Si cam asa am format mica piramida a lui Keops.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura piramida cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie