Desert Portokalopita

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Mai 2021 | 5938 vizualizari

 

De vina sunt chefii la cutite si Vali ,ca se uita la ei si ma pune sa-i fac pe ce i se pune pata.;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) azi porto`kopita asta greceasca. Am trecut in revista mai multe retete si am ales ce si cum am vrut eu deoarece am tupeu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g foi de placinta
  • 600 g iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 200 g zahar tos
  • 15 g praf de copt
  • 8 oua
  • sucul de la o portocala
  • 200 ml ulei
  • 200 g stafide brune
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 600 ml suc de la portocale
  • 250 g zahar
  • felii de portocale
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Portokalopita:

Acest desert se pregateste in etape. Prima data am luat foile de placinta , foaie cu foaie si le-am mototolit apoi le-am intins pe o tava si le-am lasat la uscat pana a doua zi. A doua zi le-am sfaramat.

Intr-un castron am pus ouale , am presarat un praf de sare si am adaugat zaharul, am mixat pana ce si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si am continuat sa mixez 2-3 min, apoi am turnat sucul de portocale, praful de copt si iaurtul si am mixat 3-4 min, la final am adaugat stafidele si foile sfarmate, am amestecat bine. Am turnat amestecul intr-o tava cu dimensiunea de 35/25 cm ( eu am tapetat-o cu hartie de copt, fiind cam urata tava si nu mai mergea unsa si pusa compozitia direct ), apoi am asezat jumatati de portocala. Am incins cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor pentru aproximativ 45-50 min sau pana se leaga compozitia si se rumeneste frumos. 

Sirop : Am stors portocalele, 600 ml suc ( nu l-am strecurat, am lasat si pulpa de portocala), am adaugat zaharul si am pus la fiert. L-am lasat sa se raceasca cat a stat placinta la cuptor. 

Am scos placinta, am portionat-o apoi am turnat siropul peste placinta, am acoperit tava cu o alata tava si am lasat sa-si traga siropul cca 5-6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Portokalopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek