La multi ani, mie ! si cam atat, ca de restul are grija universul....
Mai intai am facut blaturile :
Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am uns-o cu putin ulei si am pus compozitia in forma, am dat forma la cuptor, cuptorul incins la 180 grade. Se coace cca 30 min, cu usa cuptorului intredeschisa.Se lasa sa se raceasca bine.
Blat galben : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul, uleiul si laptele se mixeaza bine, se incorporeaza faina , apoi albusurile batute spuma, se amesteca cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat si putin colorant galben, am vrut o culoare mai intensa, desi am folosit oua de la gaini crescute acasa. Am pus compozitia in forma de silicon unsa cu ulei, am copt cca 18 min blatul.
Blat cu nuca si cacao :Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul, uleiul si laptele se mixeaza bine, apoi se adauga nuca macinata si cacao, la final se incorporeaza albusurile cu miscari lente de jos in sus.Am pus compozitia in forma de silicon unsa cu ulei si am copt blatul 18 min.
Blat cu nuca: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul, uleiul si laptele se mixeaza bine, apoi se adauga faina, nuca macinata si la final se incorporeaza albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus.Am pus compozitia in forma de silicon unsa cu ulei, am copt cca 18 min.
Crema : Intr-un vas de inox am pus ciocolata alba, galebenusurile ,zaharul si smantana pentru frisca. Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am pus vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere smantana pentru frisca. Am tras vasul de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Intr-un vas am pus la mixat mascarponele impreuna cu gemul de caise, apoi am adaugat crema de ciocolata.
Crema pentru decor : Intr-un vas am pus samntana pentru frisca, rece de la frigider, am adaugat zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat mascarponele. Am dat crema la rece pana am ornat tortul.
Asamblare : Am folosit un inel de tort reglabil, am pus folie acetat pe marginea inelului, am asezat blatul de bezea si o parte din crema, peste crema am asezat blatul galben, apoi crema, blat cu nuca si cacao, crema si la final blatul cu nuca. Am dat forma la congelator pentru 3 ore. Apoi am scos forma de la congelator si am ornat tortul cu crema de frisca si mascarpone , m-am jucat putin cu gel colorat, ca sa iasa un tort vesel care sa ma reprezinte.