Desert cornuri cu gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Mar 2021 | 3087 vizualizari

 

Comanda serioasa de la mama, a zis ca vrea sa manance niste cornuri cu gem de prune, sa fie in necazul diabetului, ca tot nu are voie dulce. Asa ca m-am pus pe framantat dis-de- dimineata sa ajunga la ea inca calde.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 ml lapte 3,5% grasime
  • 3 oua mai mici sau 2 mari
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar
  • esenta de vanile
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • gem de prune - productie proprie
  • Pt. uns
  • galbenus de ou
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem de prune:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie le-am amestecat bine cu un tel. Laptele impreuna cu untul le-am pus sa se incalzeasca , untul trebuie sa se topeasca, amestecul trebuie sa fie caldut nu fierbinte, asa ca l-am lasat sa se mai raceasca apoi l-am amestecat cu ouale. Amestecul obtinut l-am incorporat in faina, pentru ca a mai necesitat faina am adaugat si restul de 50  grame. Am framantat bine cca 30 min, apoi am asezat aluatul intr-un bol uns cu ulei, am acoperit cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 1 ora la loc calduros. Dupa ce a crescut am intins foaie rotunda cu diametru de cca 30 cm si am taiat foaia in 8, am pus pe fiecare triunghi gem de prune si am rulat, am asezat cornurile in tava,le-am lasat inca 10 min la crescut apoi le-am uns cu galbenus de ou. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Am preincalzit cupotorul la 180 grade  si am bagat tava la copt, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Croissante rapide