Le am de mult in plan, dar nu-mi place sa fac clatite, ma enerveaza. Mai bine fac 100 de torturi decat sa perpelesc la clatite....:))))))))
Intr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat bine dupa care am adaugat si restul de faina, laptele si apa minerala ramasa. Prima data am adaugat 450 ml lapte si la final am mai adaugat inca 30 ml, era cam groasa compozitia. Am pus putin ulei in tigaia pentru clatite, am alsat sa se incinga, am dat deoparte surplusul de ulei, cu ajutorul unui polonic am format clatita, am copt intai pe o parte, apoi pe partea cealalta. Am procedat la fel cu restul compozitiei. Am format 12 clatite, am folosit doar 10, doua au fost de degustat.
Umplutura : Intr-un castron am pus branza, galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si stafidele, am omogenizat.
Sos de vanilie : Intr-o cratita de inox am pus galbenusurile, sarea, zaharul si amidonul, am amestecat bine apoi am diluat cu lapte. Am pus cratita pe baie de abur, am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase sosul. Am trasa de pe baie de abur cratita si am adaugat si esenta de vanilie.
Bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
Asamblare : Am folosit un vas de yena dreptunghiular, cu peretii mai inalti. Am umplut 10 clatite cu umplutura de branza, clatitele le-am impaturit pana am obtinut un dreptunghi. Am asezat in vas clatitele, mi-au intrat 10 buc, cate 5 pe rand. Peste clatite am turnat sosul de vanilie, iar peste sos am ornat cu bezea. Am dat vasul la cuptor pentru cca 20-25 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.