Nu se putea sa nu fac eu o prajitura cu dedicatie pentru bunul meu prieten Denes, sot de bucataras Mihaela- Misulica mea draga. Patronul, asa cum il alint eu pe Denes, m-a cadorisit cu un sac de nuci gata sparte si curatate, aur curat pentru noi astia care ne bagam nasul prin bucatarie si scapam la dulcegarii. Multumesc dragii mei Denes si Mihaela.
Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 25 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.
Tava in care am copt blatul( tava cu pereti detasabili) am imbracat-o in folie alimentara, am asezat blatul racit, l-am insiropat si m-am apucat sa fac crema.
Crema : Smantana pentru frisca am mixat-o impreuna cu zaharul valinilat, pana am obtinut o frisca ferma, am dar bolul la rece. Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Zmeura scoasa de la congelator am zdrobit-o, am adaugat laptele condensat si am pus-o pe foc pana a inceput sa se infierbante bine, am tras de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, am omogenizat si am lasat sa se racoreasca putin. Mascarponele cu cateva linguri de frisca le-am mixat bine, apoi am incorporat zmeura cu laptele condensat. La final am incorporat restul de frisca. Crema obtinuta am pus-o peste blatul insiropat, am presarat drajeuri de ciocolata si am dat tava la frigider pentru cateva ore. Am portionat prajitura folosind un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.