Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins blatul cat mai uniform, am incins...
Am folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara.
Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am amestecat ouale cu zaharul si nectarul de piersici, apoi am pus castronul pe baie de abur si...
Blat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat de sodiu. Separat am mixat cele 2 oua...
Blat : Mai intai am pregatit forma de tort, am tapetat-o cu hartie de copt, am folosit o forma cu diametrul de 17 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat 3 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma.Separat am mixat galbenusurile cu 2 linguri de...
Blat : Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat am mixat oul, zaharul, am adaugat uleiul , vanilia si iaurtul am omogenizat si apoi am incorporat ingredientele solide. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt si am pus compozitia in forma. Am preincalzit...
Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte le-am mixat, apoi am adaugat ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu...
Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de zahar am pus-o sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului am tras cratita de pe foc, am...
Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa poata sa stea frumos pe farfurie. Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul brun-negru, am adaugat esenta...
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile si oul intreg, se omogenizeaza, apoi se adauga esenta de vanilie, sarea, praful de copt si faina se amesteca bine. Se imparte aluatul in doua bile, se impacheteaza in folie alimentara si se baga la frigider pentru 30 min....
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat zaharul, lingura cu lingura si am mixat dupa fiecare lingura de zahar, la final am adaugat si-o lingurita de zeama de lamaie si am continuat sa mai mixez 2 min pana am obtinut o bezea tare....
Bucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava tapetata cu folie alimentara ( tava cu dimensiuni de 30-26,5 cm ). Am presat bine blatul si l-am...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la final am adaugat faina amestecata cu cacao. Am intins blatul in tava de la aragaz si am bagat tava la...
Margarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am adaugat apa minerala amestecata cu otetul. Am amestecat bine si am inceput sa adaug restul de faina,...
Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul.
Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul.
In vasul robotului punem faina, galbenusurile, untul moale, sarea si ploolish-ul si mixam folosind carligul. Apoi adaugam...
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunile 36/24 cm.
Blat : Intr-un castron am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul farin, apoi am adaugat galbenusurile, unul cate unul si am mixat. Apoi am adaugat laptele, am omogenizat, praful de copt, cacao si la final faina....
Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit tot laptele, apoi am lasat sa se raceasca bine. Intr-un castron am pus...
Crema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe bauie de abur si am amestecat continuu cca 10 min. Apoi am incorporat galbenusurile in untul moale,...
Laptele praf l-am amestecat cu nucile pecan maruntite si cu ciresele amare fara samburi. Zaharul, cacao si apa le-am pus la fiert pana au dat in 2-3 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat unul, am amestecat pana ce untul sa topit, apoi am turnat totul peste laptele praf. Am amestecat totul...
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm.
Blat: Untul moale l-am mixat cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa mixez. Separat am amestecat faina cu nuca macinata, migdalele macinate si fisticul macinat. Albusurile le-am mixat cu un praf de...
Am pus in robot biscuitii si i-am macinat, am adaugat gemul, nuca, cacao si esenta de rom si am pornit din nou robotul, 2-3 min, la final am adaugat ciocolata topita, am obtinut un amestec omogen.
Am format bilute, apoi le-am aplatizat si am pus in mijloc cate o visina, apoi am format din nou...
Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, apoi se adauga apa fierbinte si se mixeaza 1-2 min. Se incorporeaza galbusurile, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Se tapeteaza cu hartie de copt tava de la aragaz, se...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vanilia. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se amesteca faina cu cacao, apoi se adauga in abusuri, alternand glbenusurile cu faina si cacao. Se...
Crema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am tras de pe foc si am adaugat...
Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul farin le-am mixat pana si-au dublat volulul. Am amestecat migdalele macinate, cu...
Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi coaja de lamaie , esenta de vanilie si apa. Framntam bine, api invelim aluatul intr-o folie alimentara...
Cele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am mixat continuu, la final am adaugat si otetul, am mai mixat cateva minute, in final am obtinut o...
Intr-un castron incapator am pus drojdia uscata, lingura de zahar si am turnat 100 ml lapte caldut, am amestecat si am lasat sa se activeze drojdia, cca 10 min. Apoi am adaugat cele 2 galbenusuri, zaharul vanilat, sarea si lamaia, am omogenizat si am alternat cu faina si restul de lapte. Am...
Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi.
Am strecurat zeama, am masurat-o, am obtinul 3 l de zeama. Am pus zeama intr-o oala cu fund dublu, am adaugat zaharul si am lasat...
Mai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc.
Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele decojite le-am pus cca 10 min sa fiarba, apoi le-am trecut printr-o sita, sa pot separa samburii de...
Mai intai am pregatit cafeaua la aparatul ''Espressor Manual cu lapte Prima Latte red Breville'', am lasat-o sa se raceasca si apoi am adaugat 3 lingurite zahar si 2 linguri Lichior crema de ciocolata. Apoi am pregatit crema de mascarpone.
Am separat albusurile de galbenusuri, am mixat...
Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure
Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins blatul cat mai uniform, am incins...
Desert prajitura cu iaurt
Am folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara. Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am amestecat ouale cu zaharul si nectarul de piersici, apoi am pus castronul pe baie de abur si...
Desert tort 27 ani
Blat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat de sodiu. Separat am mixat cele 2 oua...
Desert tort 2021
Blat : Mai intai am pregatit forma de tort, am tapetat-o cu hartie de copt, am folosit o forma cu diametrul de 17 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat 3 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma.Separat am mixat galbenusurile cu 2 linguri de...
Desert tort cheesecake Tuxedo
Blat : Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat am mixat oul, zaharul, am adaugat uleiul , vanilia si iaurtul am omogenizat si apoi am incorporat ingredientele solide. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt si am pus compozitia in forma. Am preincalzit...
Desert prajitura Carmen
Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte le-am mixat, apoi am adaugat ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu...
Desert prajitura cu foi de napolitana
Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de zahar am pus-o sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului am tras cratita de pe foc, am...
Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca
Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa poata sa stea frumos pe farfurie. Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul brun-negru, am adaugat esenta...
Desert fursecuri Magice de Craciun
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile si oul intreg, se omogenizeaza, apoi se adauga esenta de vanilie, sarea, praful de copt si faina se amesteca bine. Se imparte aluatul in doua bile, se impacheteaza in folie alimentara si se baga la frigider pentru 30 min....
Desert chec alb-negru
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat zaharul, lingura cu lingura si am mixat dupa fiecare lingura de zahar, la final am adaugat si-o lingurita de zeama de lamaie si am continuat sa mai mixez 2 min pana am obtinut o bezea tare....
Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae
Bucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava tapetata cu folie alimentara ( tava cu dimensiuni de 30-26,5 cm ). Am presat bine blatul si l-am...
Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la final am adaugat faina amestecata cu cacao. Am intins blatul in tava de la aragaz si am bagat tava la...
Desert cornulete cu gem de visine ( de post)
Margarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am adaugat apa minerala amestecata cu otetul. Am amestecat bine si am inceput sa adaug restul de faina,...
Desert savarina tiramisu
Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului punem faina, galbenusurile, untul moale, sarea si ploolish-ul si mixam folosind carligul. Apoi adaugam...
Desert prajitura cu gem de zmeura
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunile 36/24 cm. Blat : Intr-un castron am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul farin, apoi am adaugat galbenusurile, unul cate unul si am mixat. Apoi am adaugat laptele, am omogenizat, praful de copt, cacao si la final faina....
Desert semifreddo cu orez
Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit tot laptele, apoi am lasat sa se raceasca bine. Intr-un castron am pus...
Desert tort lamaita
Crema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe bauie de abur si am amestecat continuu cca 10 min. Apoi am incorporat galbenusurile in untul moale,...
Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan
Laptele praf l-am amestecat cu nucile pecan maruntite si cu ciresele amare fara samburi. Zaharul, cacao si apa le-am pus la fiert pana au dat in 2-3 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat unul, am amestecat pana ce untul sa topit, apoi am turnat totul peste laptele praf. Am amestecat totul...
Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm. Blat: Untul moale l-am mixat cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa mixez. Separat am amestecat faina cu nuca macinata, migdalele macinate si fisticul macinat. Albusurile le-am mixat cu un praf de...
Desert bilute cu nuca si visine
Am pus in robot biscuitii si i-am macinat, am adaugat gemul, nuca, cacao si esenta de rom si am pornit din nou robotul, 2-3 min, la final am adaugat ciocolata topita, am obtinut un amestec omogen. Am format bilute, apoi le-am aplatizat si am pus in mijloc cate o visina, apoi am format din nou...
Desert rulada cu lapte condensat si mascarpone
Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, apoi se adauga apa fierbinte si se mixeaza 1-2 min. Se incorporeaza galbusurile, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se tapeteaza cu hartie de copt tava de la aragaz, se...
Desert tort 52
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vanilia. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se amesteca faina cu cacao, apoi se adauga in abusuri, alternand glbenusurile cu faina si cacao. Se...
Desert prajitura-tort de toamna
Crema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am tras de pe foc si am adaugat...
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele
Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul farin le-am mixat pana si-au dublat volulul. Am amestecat migdalele macinate, cu...
Desert cornulete Mena
Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi coaja de lamaie , esenta de vanilie si apa. Framntam bine, api invelim aluatul intr-o folie alimentara...
Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna
Cele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am mixat continuu, la final am adaugat si otetul, am mai mixat cateva minute, in final am obtinut o...
Desert gogosi pufoase ca la bunica
Intr-un castron incapator am pus drojdia uscata, lingura de zahar si am turnat 100 ml lapte caldut, am amestecat si am lasat sa se activeze drojdia, cca 10 min. Apoi am adaugat cele 2 galbenusuri, zaharul vanilat, sarea si lamaia, am omogenizat si am alternat cu faina si restul de lapte. Am...
Peltea din piersici rosii si gutui
Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am masurat-o, am obtinul 3 l de zeama. Am pus zeama intr-o oala cu fund dublu, am adaugat zaharul si am lasat...
Gem de struguri
Mai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc. Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele decojite le-am pus cca 10 min sa fiarba, apoi le-am trecut printr-o sita, sa pot separa samburii de...
Desert Tiramisu cu cafea espresso
Mai intai am pregatit cafeaua la aparatul ''Espressor Manual cu lapte Prima Latte red Breville'', am lasat-o sa se raceasca si apoi am adaugat 3 lingurite zahar si 2 linguri Lichior crema de ciocolata. Apoi am pregatit crema de mascarpone. Am separat albusurile de galbenusuri, am mixat...