Prajitura cu nuca crocanta

de Miha in Prajituri, 27 Ian 2013 | 8117 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 100 g cicolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 120 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri lapte condensat indulcit
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 plicuri intaritor de frisca

Pentru krant:

  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca crocanta:

Blat:

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul. Adaugam zaharul si esenta de rom si mixam compozitia pana se racoreste bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine dupa fiecare, apoi faina amestecata cu cacaoa, nuca macinata si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie, in 2-3 transe.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Mixam mascarponele cu laptele condensat, zaharul vanilat si smantana pentru frisca lichida.  Punem si intaritorul de frisca si mixam pana crema devine ferma.

Krantz:

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului se adauga miezul de nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel.

Rasturnam repede pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.

Peste blatul bine racit punem crema si nivelam. Acoperim cu nucile caramelizate si dam la frigider pentru (macar) 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca crocanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Panacris 1

24.11.2013, 12:08

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:06

ce prajitura buna !

Giana 1

10.06.2014, 11:21

Buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]