Prajitura cu nuca crocanta

de Miha in Prajituri, 27 Ian 2013 | 7139 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 100 g cicolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 120 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri lapte condensat indulcit
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 plicuri intaritor de frisca

Pentru krant:

  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca crocanta:

Blat:

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul. Adaugam zaharul si esenta de rom si mixam compozitia pana se racoreste bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine dupa fiecare, apoi faina amestecata cu cacaoa, nuca macinata si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie, in 2-3 transe.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Mixam mascarponele cu laptele condensat, zaharul vanilat si smantana pentru frisca lichida.  Punem si intaritorul de frisca si mixam pana crema devine ferma.

Krantz:

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului se adauga miezul de nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel.

Rasturnam repede pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.

Peste blatul bine racit punem crema si nivelam. Acoperim cu nucile caramelizate si dam la frigider pentru (macar) 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chocolate cheesecake cu crema de napolitane