Desert tort cocktail cu fructe

de Constelatialeu in Torturi, 13 Iul 2019 | 4578 vizualizari

 

Un tort pentru un pusti care implineste 16 ani, ceva racoros, rapid si cu fructe din compot si stare naturala....

 

INGREDIENTE

  • cca 33-34 de piscoturi
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri lapte
  • 15 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 1 cutie de 800 g compot coktail de fructe
  • 1 banana
  • coacaze rosii si negre
  • zmeura
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cocktail cu fructe:

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei picoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop.

Separat punem la hidratat in apa rece gelatina.

Galbenusurile cu zaharul si 2 linguri cu lapte pe baie de abur pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina hidratata dupa ce am luat galbenusurile de pe baia de abur.

Mixam bine frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam pana se omogenizeaza, adaugam si crema de galbenusuri si amestecam bine. La finam adaugam fructele din compot si banana taiata rondele.

Crema obtinuta o turnam in forma de tort si bagam la frigider pana a doua zi cand desfacem inelul formei de tort si scoatem folia alementara. Decoram cu coacaze si zmeura, apoi ornam cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cocktail cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed