Desert tort de post

de Constelatialeu in Torturi, 15 Mar 2019 | 5750 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de napolitana rotunde ( 4 maro,4 albe)
  • Umplutura
  • 250 g margarina rama
  • 1 borcan de 375 g Pasta de alune crocanta SanoVita
  • 2 banane coapte cca 220 g
  • 90 g ciocolata amara Poiana
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 200 g biscuiti pettite beure de post
  • 100 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • 100 g rahat colorat
  • 50 g stafide aurii
  • Glazura
  • 90 g ciocolata neagra Poiana
  • 20 ml ulei
  • Decor cubulete mici de rahat colorat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de post:

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari. Rahatul colorat il taiem cubulete micute. Intr-o craticioara topim margarina cu zaharul si ciocolata apoi o incorporam in amestecul din vasul robotului, adaugam si nuca macinata si la final incorporam rahatul si stafidele. Pe un platou asezam prima foaie de napolitatana, am inceput cu o foaie maro, am intins o parte din umplutura si am asezat o foaie de napolitatana alba, am procedat la fel alteranad foile de napolitana, umplutura am incercat s ao impart in parti aproximativ egale, ultima foaie a fost una alba. Dupa fiecare foaie pusa am presat usor sa se faca priza intre foaie si umplutura. La final am topit ciocolata si am amestecat-o cu ulei apoi am turnat-o peste tort, deasupra am ornat cu bucatele de rahat colorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar