Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti.
Cat timp cartofii au stat la racit, m-am apucat sa scot samburii de la prune, in asa fel incat sa nu rup in doua prunele, apoi am luat 3...
Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
In bolul robotului am cernut faina. In alt bol am sfaramat drojdia, am adaugat 2 linguri de zahar din cele 200 g de zahar, 2 linguri de faina din totalul de faina si 50 ml lapte caldut, omogenizam si lasam 15 min sa creasca. ...
Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca.
Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de...
Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi, se lasa putin sa se raceasca, apoi se baga la congelator cca 30 min.
Separat mixam frisca lichida...
Mai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am...
Blat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi.
Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat...
Mai intai luam un castron incapator in care punem laptele praf, alunele si dulceata si amestecam. Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune siropul de cirese si cacao, se omogenizeaza si se pune pe foc la fiert, sa dea in 2-3 clocote,,amestecam continuu. Tragem de pe foc cratita si adugam...
Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele macinate si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in...
Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min.
Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de...
In primul rand mergem la cules de cirese, asta daca ai cires in curte, daca nu, le cumperi, dar farmecul e mai mare cand le culegi cu mana ta...1 cireasa-n cos, 3 in gura, pana seara reusesti sa culegi si de-o dulceata.....
Apoi le spalam si le scoatem samburii. Luam o farfurie adanca si o...
Am maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti.
Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus folie alimentara apoi am intins biscuitii formand baza prajiturii. Separat am pus la hidratat in apa...
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe aragaz sa se inmoaie bine, se poate topi 1 min la microunde. Untul foarte moale impreuna cu zaharul,...
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit aluatul in 12 parti aproximativ egale, am intins fiecare bucatica si am asezat-o in forma, am intepat cu...
Intr-un bol punem continutul plicului de Creme Ole, adaugam laptele rece si smantana si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.
Intr-un alt bol punem smantana dulce si zaharul pudra si mixam pana obtinem o frisca ferma.
Amestecam ness-ul cu laptele si inmuiem piscoturile, nu foarte...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de...
Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier.
Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam...
Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama napolitanele, apoi adaugam laptele condensat si mixam pana obtinem o pasta omogena pe care putem sa o...
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul....
Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente de...
Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la dospit cca 15 min pana se umfla.
In vasul robotului se pune faina cernuta, zaharul, praful de sare,...
Am folosit tava de la cuptor ( 40/35 cm), tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, glbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat uleiul si am mixat 2 min, apoi am adaugat...
Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia.
Intr-un castron am pus ouale, laptele condensat, esenta de vanilie si ness-ul, apoi am omogenizat, la final am...
Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt.
Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul se topeste. Am adaugat...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt.
Visinele le-am pus la scurs.
Am prajit si tocat grosier nuca.
Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca...
Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata.
Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o...
Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm.
Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a...
Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita.
Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si uleiul si framantam cca. 20 min. Acoperim castronul cu...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt.
Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea si uleiul si am omogenizat.
Separat am cernut...
Aluatul de cozonac : Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul sarea si drojdia uscata. Punem la incalzit suscul fanta, sa fie caldut nu fierbinte, apoi il turnam in castron peste amestecul de faina, zahar si drojdie. Incorporam bine, apoi adaugam esentele si uleiul si ne apucam sa framantam...
Desert galusti cu prune
Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti. Cat timp cartofii au stat la racit, m-am apucat sa scot samburii de la prune, in asa fel incat sa nu rup in doua prunele, apoi am luat 3...
Desert prajitura cu zmeura
Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am...
Desert cozonac cu rahat si stafide
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul robotului am cernut faina. In alt bol am sfaramat drojdia, am adaugat 2 linguri de zahar din cele 200 g de zahar, 2 linguri de faina din totalul de faina si 50 ml lapte caldut, omogenizam si lasam 15 min sa creasca. ...
Desert cornulete pentru Picnithlon
Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca. Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de...
Desert prajitura Mirela
Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi, se lasa putin sa se raceasca, apoi se baga la congelator cca 30 min. Separat mixam frisca lichida...
Prajitura cu visine
Mai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am...
Desert tort Mihai, 18 ani
Blat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi. Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat...
Desert ciocolata de casa cu sirop de cirese
Mai intai luam un castron incapator in care punem laptele praf, alunele si dulceata si amestecam. Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune siropul de cirese si cacao, se omogenizeaza si se pune pe foc la fiert, sa dea in 2-3 clocote,,amestecam continuu. Tragem de pe foc cratita si adugam...
Desert prajitura pentru El si Ea
Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele macinate si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in...
Desert tort Raffa pentru Madalina
Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de...
Dulceata din cirese de mai
In primul rand mergem la cules de cirese, asta daca ai cires in curte, daca nu, le cumperi, dar farmecul e mai mare cand le culegi cu mana ta...1 cireasa-n cos, 3 in gura, pana seara reusesti sa culegi si de-o dulceata..... Apoi le spalam si le scoatem samburii. Luam o farfurie adanca si o...
Desert cu iaurt si fructe
Am maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti. Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus folie alimentara apoi am intins biscuitii formand baza prajiturii. Separat am pus la hidratat in apa...
Desert prajitura Valurile Dunarii
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe aragaz sa se inmoaie bine, se poate topi 1 min la microunde. Untul foarte moale impreuna cu zaharul,...
Desert mini tarte cu caramel si fructe
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit aluatul in 12 parti aproximativ egale, am intins fiecare bucatica si am asezat-o in forma, am intepat cu...
Desert cu zmeura si creme ole
Intr-un bol punem continutul plicului de Creme Ole, adaugam laptele rece si smantana si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa. Intr-un alt bol punem smantana dulce si zaharul pudra si mixam pana obtinem o frisca ferma. Amestecam ness-ul cu laptele si inmuiem piscoturile, nu foarte...
Desert prajitura cu crema de lamaie
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de...
Desert prajitura cu caramel si krant de migdale
Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier. Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam...
Desert bomboane Raffaello
Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama napolitanele, apoi adaugam laptele condensat si mixam pana obtinem o pasta omogena pe care putem sa o...
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul....
Desert tort cu nuca si crema de vanilie
Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente de...
Desert cozonac cu iaurt grecesc
Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la dospit cca 15 min pana se umfla. In vasul robotului se pune faina cernuta, zaharul, praful de sare,...
Desert rulada cu crema de lapte condensat
Am folosit tava de la cuptor ( 40/35 cm), tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, glbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat uleiul si am mixat 2 min, apoi am adaugat...
Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca
Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia. Intr-un castron am pus ouale, laptele condensat, esenta de vanilie si ness-ul, apoi am omogenizat, la final am...
Desert prajitura de duminica pentru luni
Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul se topeste. Am adaugat...
Desert prajitura David
Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt. Visinele le-am pus la scurs. Am prajit si tocat grosier nuca. Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca...
Desert tarta cu mere
Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata. Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o...
Tortulet Primavara Capricioasa
Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a...
Desert mucenici moldovenesti - de post
Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita. Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si uleiul si framantam cca. 20 min. Acoperim castronul cu...
Desert negresa Oana
Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea si uleiul si am omogenizat. Separat am cernut...
Desert cozonac cu Fanta, de post
Aluatul de cozonac : Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul sarea si drojdia uscata. Punem la incalzit suscul fanta, sa fie caldut nu fierbinte, apoi il turnam in castron peste amestecul de faina, zahar si drojdie. Incorporam bine, apoi adaugam esentele si uleiul si ne apucam sa framantam...