Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Apr 2019 | 8652 vizualizari

 

Nu eu am intrat in curte la Gaby, Vali e vinovat ca el a vrut prajitura ''din asta'' si mi-a aratat o poza cu prajitura cu pricina - a gasit-o pe facebuce, probabil distribuita de alt pofticios. Cum am ochiul format am stiut ca vinovata pentru prajitura e Gaby....si eu azi m-am simtit si mai vinovata ca l-am tot amanat pe Vali, lasa ca o sa-ti fac.......si azi am prestat-o. Baietilor mei le plac ''acriturile'', adica cremele cu lamaie, asa ca am profitat ca mai da pe acasa si leutul din  cand in gand si uite-i gata prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua medii ( ca asa oua primavara gainile mamei )
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g unt cu peste 80% grasime
  • 500 ml lapte
  • 3 si 1/2 linguri amidon alimentar
  • 5 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie mare ( sau cat doriti de acra )
  • Frisca cu lamaie pentru partea de deasupra
  • 200 ml smantana pentru frisca cu peste 32% grasime
  • 50 ml frisca lichida indulcita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamaie ( dupa preferinta)
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se adauga si apa, se incorporeaza in albusuri cu miscari lente de jos in sus. La final se adauga faina cernuta si la fel se incorporeaza cu miscari lente de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt - dimensiuni 25/25 cm - se toarna compozitia in tava se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine apoi se sectioneaza in 3 parti.

Crema. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine. Separat intr-o cratita cu fund dublu se pune amidonul si zaharul si apoi se dilueaza cu laptele rece, se aseaza pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se adauga zeama de lamaie si scufundam cratita in apa rece ca sa o racim inainte de a amesteca-o cu untul, Nu trebuie racita de tot sa fie un pic calduta. Se ia cate putin din crema si se incorporeaza in unt.

Frisca : Mixam smantana dulce cu frisca lichida, zaharul si zeama de lamaie pana obtinem o frisca ferma usor de intins.

Asamblare. Intindem jumatate din crema peste prima foaie, asezam foaia a doua peste care intindem restul de crema si asezam ultima foaie, deasupra intindem frisca , nivelam si apoi cu ajutorul unei furculite trasam niste dungi. In mod normal se lasa sa se odihneasca macar cateva ore prajitura, daca nu chiar pana a doua zi, dar cine are rabdare, eu una nu am si am vazut ca nici Gaby nu exceleaza, asa ca am portionat-o ca trebuia neaparat sa o gust ca prea a laudat-o  ca e di`vina....chiar este o prajitura delicioasa si racoroasa.....desi afara e racoare e cald in casa, merge sa te racoresti....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana