Tort amestecat

de Constelatialeu in Torturi, 27 Apr 2019 | 3604 vizualizari

 

Amestecat, introdus in gura si mestecat si sa scriu ce am prestat ca acusi uit ce am amestecat......adica am amestecat si niste crema ramasa de la minieclere.....

 

INGREDIENTE

  • Blat 18 cm
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 60 g zahar
  • 2 fiole esenta rom
  • Crema amestecata
  • 200 g lapte condensat indulcit Delatte
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema fiarta de vanilie ( mi-a ramas de la minieclere)
  • Decor
  • aschii de ciocolata neagra
  • ciocolata topita
  • cirese confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amestecat:

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile si la final faina, cacaoa si nuca macinata, avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat cu hartie de copt forma de tort si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Sirop : Apa si zaharul se pun la fiert sa dea in cateva clocote, appi se trage cratita de pe foc si se adauga fiolele cu esenta de rom.Se lasa la racit.

Crema :Pentru ca mi-a ramas niste crema de la eclere, crema de vanilie clasica din cea fiarta, am folosit-o desi nu era in plan. Intr-un castron am pus mascarponele, laptele condensat si crema de vanilie si am mixat pana sa omogenizat crema.

Asamblare : Am sectionat blatul de tort in patru parti. Am asezat prima parte pe un platou si am insiropat bine, apoi am intins o parte din crema, peste care am pus a doua parte de blat si am insiropat-o, am intins in strat de crema, blat insiropat si apoi crema, asezam si ultima parte de blat insiropat si cu restul de crema imbracam tortul. Decoram cu aschii de ciocolata neagra, ciocolata topoita si cirese confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amestecat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de dovleac placintar