Desert prajitura cu fructe de padure

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mar 2019 | 8922 vizualizari

 

Pentru ca maine este 8 Martie, am zis sa fac niste daruri dulci, flori daruieste toata lumea, asadar si prin urmare sa fie cu ''La multi ani, sexului feminin !''

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua medii
  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 200 faina
  • 30 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt cu sofran Dr. Oetker ( din ala am avut)
  • Crema cu vanilie si mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 40 g amidon Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 100 g smantana dulce cu peste 30 % grasime
  • 250 g mascarpone
  • 3 pliculete zahar vanilat Dr. Oetker
  • 2 folii de gelatina cca 4 g
  • Crema cu fructe de padure
  • 750 g mixt fructe de padure (zmeura, mure, coacaze rosii, coacaze negre, afine )
  • 200 g zahar
  • 4 folii gelatina cca 8 g
  • 180 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 220 ml frisca lichida Montare D`oro
  • Decor
  • drajeuri de ciocolata
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu fructe de padure:

Blat

Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului margarina la temperatura camerei, am adaugat galbenusurile si zaharul si am mixat bine. Separat am amestecat ingredientele uscate, faina, praful de copt si cacaua si le-am adaugat peste galbenusuri, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat in tava amestecul si am dat tava la cuptorul preincalzita 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit ( de preferat sa se faca blatul cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi ) apoi se sectioneaza in doua.

Crema de vanilie cu mascarpone. Intr-o cratita d einox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, am omogenizat apoi am subtiat cu laptele.Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana s-a ingrosat crema, am tras cratita de pe foc si am adaugat vanilia bourbon. Am lasat sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit bine, am trecut la faza a doua a cremei. In vasul robotului am pus samantana dulce ( are o consistenta groasa, nu curge )am adaugat mascarponele si crema de vanilie racita si am mixat foarte bine. Hidratam in apa rece cele 2 foi de gelatina si apoi le incalzim pe baie de abur, le adaugam peste crema in momentul cand asamblam prajitura.

Crema cu fructe de padure. Ne apucam de ea cat se raceste crema de vanilie. Intr-o cratita de inox punem fructele congelate, adaugam si zaharul si apoi le pasam bine cu ajutorul unui mixer vertical. Apoi asezam cratita pe foc si lasam sa dea in cateva clocote pana mai scade din siropul format. Separat hidratam cele 4 foi de gelatina in apa rece, apoi le stoarcem de apa si le adaugam peste mixtul de fructe, dupa ce am tras cratita de pe foc. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca tare. Ca sa mai reducem din timpul de racire, punem cratita cu mixul de fructe in chiuveta cu apa rece si amestecam continuu pana incepe s ase raceasca, apoi incorporam frisca batuta.

Asamblare. Folosim tava in care am copt blatul si o imbracam cu folie alimentara, asezam prima parte de blat si turnam crema cu fructe de padure, peste care asezam a doua parte de blat, peste blat intindem crema de vanilei dupa ce am incorporat in ea gelatina topita pe baie d eabur, nivelam si apoi presaram drajeuri de ciocolata, Dam tava la frigider pana a doua zi cand o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin aap fierbinte.

TIPS-URI

1

daca doriti mai dulce crema cu fructe de padure mai adaugati zahar, eu am vrut-o mai acrisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo