Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga, am pus legumele toate sa se caleasca, am presarat sare, cand au inceput sa se inmoaie am...
Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat cantitate de apa si lapte, am pus-o ochiometric. Omogenizam totul si incorporam si 2 lingurite de ulei....
Fasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata.
Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste fasole, am lasat-o sa fiarba. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, am schimbat apa si am pus din nou la...
Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca, adaugam un praf de sare. Se adauga boiaua si apoi pulpele si le lasam sa se caleasca 3-4 min pe fiecare...
Mi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am presarat putina sare si am pus legumele la fiert pana ce acestea au devenit moi si apa a scazut la...
Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, adaugam un pic de colorant verde, omogenizam si gata bezeaua de pus in posh.
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului formam bezele.
Setam cuptorul...
Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu cutitul ( nici foarte marunt dar nici foarte mare ).
Am facut zaharul pudra.
Apoi m-am apucat sa...
Cand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de 2 ori apa si a treia oara lasam sa scada apa cat sa ramana de 2 degete acoperita fasolea. Separat...
Pentru ca aluatul foitaj l-am avut la congelator, l-am scos din timp si l-am lasat sa se dezghete. Dupa ce aluatul se dezgheata ne apucam sa facem tarta. Curatam merele si le taiem pe jumatate , scoatem samburii si apoi taiem felitute nu foarte groase. Le punem intr-un castron si stoarcem lamaia...
Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am taiat-o cubulete mici, in zeama de la carne am adaugat 1 lingura de vegeta home made si am mai adaugat...
Mai intai ii achizitionam de la piata cu peste (aia din Athena), apoi ii curatam ca la carte si ii prajim in ulei de masline, nu foarte mult ulei si nu prajiti foarte mult, doar parpaliti pe o parte si pe alta pana se fac rozalii. Se servesc cu zeama de lamaie sau fara, cum aveti pofta. Iar daca...
Dupa ce i-am cumparat, am trisat un pic si pentru ca ne-au intrebat daca vrem sa ne curete ei cal'amarii, am zis da si uite asa treaba a mers ca unsa..... I-am spalat un pic, am curatat pielita movalie dupa ''aripioarele'' cal'amarilor, partea care seamana cu un burlam am taiat-o rondele, par...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat nuca macinata si faina cernuta. Am omogenizat amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa, grija mare la aburi, se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat....
Mai intai bagam in priza slow cookerul Crock-Pot , adaugam uleiul in vasul crock-ului si setam functia high, lasam sa se incinga uleiul cat timp noi curatam legumele si le taiem.
Spalam bine frunzele de ceapa si le taiem marunt, apoi curatam ardeiul, morcovul, cartoful si usturoiul, le spalam...
Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat nuca si faina si am procedat la fel, am amestecat cu miscari...
Cum sta treaba, am fost sa cumpar ceva si mi-am picat ochii pe bucatica asta de jambon pe care am pregatit-o. Am ochit-o la fix pentru ca imi trebuia o bucatica de ceva ''ca`carnea'' care sa intre in vasul cioroiul alias crock-pot ( al meu e micut si delicat ) si sa aiba si un os micut, sa rod si...
Pentru ca am gasit macrou deja curatat a fost simplu, doar l-am spalat si l-am portionat in rondele, am presarat sare si piper.
Am pus uleiul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot , am setat functia high si am lasat sa se incinga uleiul, apoi am asezat rondelel de macrou, printre rondele...
Am curatat perele de coaja si de partile vatamate prin busire, apoi am taiat in cubulete marunte.
Le-am amestecat bine cu zaharul si le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock-Pot , am setat functia high si mi-am vazut de treaba. Eu am facut-o in doua etape ca m-am apucat seara de ele si am...
Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar proaspata si mi-o toc eu.
Intr-un bol punem carnea tocata dezghetata, apoi adaugam orezul, ceapa...
Iar treaba cea mai nasola si migaloasa am facut-o eu, ca pe cioroi il doare la basca, el sta in priza si cam atat.....Se curata de impuritati ghebele si se spala bine, cat timp le curatam bagam in priza oala minune, botezata de mine pe persoana fizica care este domnul ''cioroi'', punem uleiul si...
O mare parte din treaba, aia mai usoara, o face slow cookerul Crock-Pot , adica ii dai mura-n gura toate ingredientele si el le imprieteneste, usurel, cu bagare de seama, lundu-i ceva vreme, cateva ore, ca lui ii place lent, sa nu se streseze. Taiem coastele bucatele si le spalam in apa calduta,...
Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi. Intr-un castron am pus sare grunjoasa suficient de multa sa pot imbraca pulpa in crusta de sare, am...
Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care l-am pus intr-un posh cu un dui rotund.
Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si cu...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt.
Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de copt si-l stingem cu cateva picaturi de otet si la final incorporam faina cernuta. Acest aluat il...
Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam ness-ul si faina cernuta si omogenizam...
M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am pus la prajit intr-o cratita cu ulei , le-am lasat cca 15 min cat sa se perpeleasca-n ulei, apoi...
Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare.
Peste amestecul de galbenusuri si banane am adaugat faina si cacaua...
Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare.
In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala mai mare. Am taiat marunt toate legumele si apoi le-am adaugat in oala cu aripioare, am lasat sa...
Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.
Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu...
Aperitiv rulada de cartofi
Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga, am pus legumele toate sa se caleasca, am presarat sare, cand au inceput sa se inmoaie am...
Desert clatite tricolore
Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat cantitate de apa si lapte, am pus-o ochiometric. Omogenizam totul si incorporam si 2 lingurite de ulei....
Iahnie de fasole la wok- reteta duo
Fasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata. Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste fasole, am lasat-o sa fiarba. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, am schimbat apa si am pus din nou la...
Papricas de pui cu galuste
Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca, adaugam un praf de sare. Se adauga boiaua si apoi pulpele si le lasam sa se caleasca 3-4 min pe fiecare...
Supa crema de legume cu cascaval afumat
Mi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am presarat putina sare si am pus legumele la fiert pana ce acestea au devenit moi si apa a scazut la...
Desert bezele cu ciocolata neagra
Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, adaugam un pic de colorant verde, omogenizam si gata bezeaua de pus in posh. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului formam bezele. Setam cuptorul...
Desert prajitura cu nuca si caramel
Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu cutitul ( nici foarte marunt dar nici foarte mare ). Am facut zaharul pudra. Apoi m-am apucat sa...
Fasole, banalitate cu gust
Cand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de 2 ori apa si a treia oara lasam sa scada apa cat sa ramana de 2 degete acoperita fasolea. Separat...
Desert tarta Tatin
Pentru ca aluatul foitaj l-am avut la congelator, l-am scos din timp si l-am lasat sa se dezghete. Dupa ce aluatul se dezgheata ne apucam sa facem tarta. Curatam merele si le taiem pe jumatate , scoatem samburii si apoi taiem felitute nu foarte groase. Le punem intr-un castron si stoarcem lamaia...
Ciorba de vitel cu trufandale
Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am taiat-o cubulete mici, in zeama de la carne am adaugat 1 lingura de vegeta home made si am mai adaugat...
Crevetii-aia cu ochii mici si bulbucati
Mai intai ii achizitionam de la piata cu peste (aia din Athena), apoi ii curatam ca la carte si ii prajim in ulei de masline, nu foarte mult ulei si nu prajiti foarte mult, doar parpaliti pe o parte si pe alta pana se fac rozalii. Se servesc cu zeama de lamaie sau fara, cum aveti pofta. Iar daca...
Rondele de calamar
Dupa ce i-am cumparat, am trisat un pic si pentru ca ne-au intrebat daca vrem sa ne curete ei cal'amarii, am zis da si uite asa treaba a mers ca unsa..... I-am spalat un pic, am curatat pielita movalie dupa ''aripioarele'' cal'amarilor, partea care seamana cu un burlam am taiat-o rondele, par...
Desert tortulet ametit
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat nuca macinata si faina cernuta. Am omogenizat amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat...
Desert Amandina by Gaby
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa, grija mare la aburi, se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat....
Pulpe de pui cu legume la slow cooker Crock-Pot
Mai intai bagam in priza slow cookerul Crock-Pot , adaugam uleiul in vasul crock-ului si setam functia high, lasam sa se incinga uleiul cat timp noi curatam legumele si le taiem. Spalam bine frunzele de ceapa si le taiem marunt, apoi curatam ardeiul, morcovul, cartoful si usturoiul, le spalam...
Desert tort V.51
Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat nuca si faina si am procedat la fel, am amestecat cu miscari...
Jambon impanat, gatit la slow cooker Crock-Pot
Cum sta treaba, am fost sa cumpar ceva si mi-am picat ochii pe bucatica asta de jambon pe care am pregatit-o. Am ochit-o la fix pentru ca imi trebuia o bucatica de ceva ''ca`carnea'' care sa intre in vasul cioroiul alias crock-pot ( al meu e micut si delicat ) si sa aiba si un os micut, sa rod si...
Macrou cu lamaie gatit la slow cooker Crock-Pot
Pentru ca am gasit macrou deja curatat a fost simplu, doar l-am spalat si l-am portionat in rondele, am presarat sare si piper. Am pus uleiul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot , am setat functia high si am lasat sa se incinga uleiul, apoi am asezat rondelel de macrou, printre rondele...
Dulceata de pere tomnatice la slow cooker Crock-Pot
Am curatat perele de coaja si de partile vatamate prin busire, apoi am taiat in cubulete marunte. Le-am amestecat bine cu zaharul si le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock-Pot , am setat functia high si mi-am vazut de treaba. Eu am facut-o in doua etape ca m-am apucat seara de ele si am...
Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot
Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar proaspata si mi-o toc eu. Intr-un bol punem carnea tocata dezghetata, apoi adaugam orezul, ceapa...
Ghebe la slow cooker Crock-Pot
Iar treaba cea mai nasola si migaloasa am facut-o eu, ca pe cioroi il doare la basca, el sta in priza si cam atat.....Se curata de impuritati ghebele si se spala bine, cat timp le curatam bagam in priza oala minune, botezata de mine pe persoana fizica care este domnul ''cioroi'', punem uleiul si...
Ciorba de coaste afumate la slow cooker Crock-Pot
O mare parte din treaba, aia mai usoara, o face slow cookerul Crock-Pot , adica ii dai mura-n gura toate ingredientele si el le imprieteneste, usurel, cu bagare de seama, lundu-i ceva vreme, cateva ore, ca lui ii place lent, sa nu se streseze. Taiem coastele bucatele si le spalam in apa calduta,...
Pulpa de miel in crusta de sare
Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi. Intr-un castron am pus sare grunjoasa suficient de multa sa pot imbraca pulpa in crusta de sare, am...
Desert paleuri
Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care l-am pus intr-un posh cu un dui rotund. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si cu...
Desert prajitura cu zmeura si nuca
Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de copt si-l stingem cu cateva picaturi de otet si la final incorporam faina cernuta. Acest aluat il...
Desert tort musuroi cu krant
Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam ness-ul si faina cernuta si omogenizam...
Mancarica incropita
M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am pus la prajit intr-o cratita cu ulei , le-am lasat cca 15 min cat sa se perpeleasca-n ulei, apoi...
Desert rasturnata cu mure
Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Peste amestecul de galbenusuri si banane am adaugat faina si cacaua...
Zeama de Dubova
Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare. In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala mai mare. Am taiat marunt toate legumele si apoi le-am adaugat in oala cu aripioare, am lasat sa...
Deserturi fursecuri motate
Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios. Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu...