Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Feb 2020 | 4269 vizualizari

 

Domnul Sony e dus putin la medic, sufera de blitz nedeclansabil, asa ca l-am resuscitat pe domnul Fujilica bagandu-l la incarcat. Nu-s asa multumita de ''pozoaie'' ca m-am obisnuit cu domnul Sony, dar e ok si asa, mi-am facut treaba, ca banuiam eu ca o s aiasa o prajitura delicioasa, chiar daca am trisat putin, din lipsa de timp, am folosit foi pandispan de la domnul Boromir.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pandispan cu cacao Boromir
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml suc visine
  • 250 g visine conservate in suc propriu
  • 10 g gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura
  • fondant alb
  • ciocolata neagra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao:

Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema.

Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox punem galbenusurile, zaharul si sucul de la visine, asezam castronul pe baie de abur si omestecam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam ciocolata alba si amestecam pana ce si ciocolata se topeste. Luam castronul de pe foc si adaugam gelatina hidratata, omogenizam bine si lasam sa ajunga la temperatura camerei, pentru ca timpul meu nu tinea cu mine, am accelerat racirea punand castronul in chiuveta cu apa rece si amestecand energic sa se raceasca. Apoi am incorporat amestecul in frisca.

In tava pregatita cu folie alimentara am asezat prima foaie am intins un strat generos de crema, apoi am asezat a doua foaie, iar strat de crema, foaia a treia, crema si ultima foaie, am presat un pic ultima foaie sa faca aderenta mai buna. Ultima foaie am glazurat-o cu fondant alb si ciocolata neagra. Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.02.2020, 18:48

Mmmm, tare ne mai rasfeti tu cu prajituri delicioase!

oanapl 1

15.02.2020, 23:16

Buna tare prajitura ta!

Merisor 1

16.02.2020, 09:36

Cu vi-și-ne?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine