Desert tort Toni

de Constelatialeu in Torturi, 29 Feb 2020 | 3079 vizualizari

 

Cadou dulce pentru 1 martie. La multi ani, Toni !

 

INGREDIENTE

  • Blat 18 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri nuca prajita si macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 300 g lapte condensat Dellate Caramelo cu cacao
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Frisca
  • smantana pentru frisca peste 30% grasime+ zahar pudra ( dupa gust) ( aici n-am cantarit smantana )
  • Fructe din compot
  • mango si piersici din compot taiate cubulete mici
  • Decor
  • cornete inghetata
  • pepite ciocolata
  • aschii de ciocolata
  • frisca
  • bombonele multicolore
  • creioane colorate de la Dr.Oetker verde si rosu
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Toni:

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Peste galbenusuri adaugam treptat faina si nuca macinata, incorporam, apoi adaugam si albus batut, omogenizam bine cu miscari lente de jos in sus, prodedam asa pana terminam faina, nuca si albusurile. Tapetam o forma de tort cu hartie de copt ,cu diametrul de 18 cm, punem compozitia in forma si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 25-30 min. Este copt cand trece testul scobitorii, se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca, de preferat sa se sectioneze a doua zi.

Sirop : Punem zaharul sa se caramelizeze, apoi turnam apa peste zaharul caramelizat ( atentie la aburi ) si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.

Frisca : Tinem 10 min la congelator bolul in care facem frisca, smantana trebuie sa fie rece de la frigider. Se pune smantana in bolul robotului, se adauga zaharul farin si se mixeaza pana se obtine o frisca ferma. Se tine la rece pana ornam tortul.

Crema : Intr-un bol punem crema mascarpone si laptele condensat si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Asamblare : tortul in sectionam in 5 parti aproximativ egale. Asezam prima parte  de blat pe un platou, o insiropam bine  si apoi intindem un strat de crema, peste crema presaram cubulete de mango, asezam a doua parte de blat o insiropam intindem crema si apoi cubulete de piersici, asezam a treia parte de blat o insiropam intindem crema si apoi cubulete de mango, asezam a patra parte de blat o insiropam intindem crema si apoi cubulete de piersici, asezam si ultima parte de blat insiropat, imbracam tortul cu un strat subtire de crema. Restul de crema o amestecam cu 3-4 linguri de frisca, avem nevoie sa umplem cornetele de inghetata. Am folosit cornete de inghetata taiate pe jumatate, le-am pus de jur imprejurul tortului si le-am umplut cu crema amestecata cu frisca. Apoi am decorat cu frisca, pepite de ciocolata,aschii de ciocolata, bombonele multicolore si am folosit creioane de decor de la Dr. Oetker.  La capitolul decor fiecare face cum il taie capul, pe mine atat m-a taiat de data asta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Toni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete, inimioara