Desert tort cu mousse de piersici

de Constelatialeu in Torturi, 7 Feb 2020 | 3109 vizualizari

 

Un tort tot din categoria forma Silikomart...la acest tort am ales sa imbrac forma cu ciocolata alba, se pare ca nu mi-a iesit, ciocolata alba am observat ca nu are asa aderenta buna ca si ciocolata neagra, dar tot raul spre bine , chiar daca nu a iesit din forma cum trebuie am reparat si eu zic ca a iesit ceva aspectos, important este sa nu intri in panica si sa te demoralizezi ci dimpotriva sa cauti solutii in favoare ta si-a tortului, ma refer la aspect, ca la gust, se stie gusturile nu se discuta....
 

 

INGREDIENTE

  • 1 forma Silikomart Magia del tempo
  • 160 g ciocolata alba pentru imbracat forma
  • Blat cu nuca si migdale
  • 200 g albus de ou
  • 100 g zahar brun
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • 100 g faina de migdale ( am folosit ce a ramas mai mare dupa ce am cernut faina de migdale )
  • 10 g amidon
  • un praf de sare
  • Mouse de piersici ( piersici din compot)
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba ( colorata-n galben cu gel colorant) Callebaut
  • 350 g piersici din compot
  • 4 foi gelatina
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Jeleu de piersici
  • 300 g piersici din compot
  • 1 lingurita amidon
  • 2 foi gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de piersici:

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul final nu a fost cel dorit, dar am remediat esecul, nu a fost problema, am gasit solutia , zic eu favorabila. Dupa ce imbracam forma in ciocolata o dam la congelator. Ne apucam de blat

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul brun si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat amestecam nuca macinata cu faina de migdale si amidonul, omogenizam apoi incorporam totul in bezea cu miscari lente de jos in sus. Amestecul obtinut il intindem in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt, nu avem nevoie de un blat inalt de aceea am copt in tava asa mare.

Am nevoie sa obtin 3 blaturi mici taiate cu forma de decupaj silikomart.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, setam functia pentru blaturi si coacem cca 13-14 min. Scoatem tava din cuptor, blatul de lucru il udam cu apa rece, apoi asezam hartia de copt cu blatul si cu ajutorul formei de decupaj taiem blaturile dorite. Desprindem cu grija cu ajutorul unui cutit cu lama lata.

Mouse de piersici. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma si o dam la frigider, apoi punem la hidratat foile de gelatina in apa rece. Piersicile le scoatem din compot le cantarim si apoi le blendam pana obtinem un piure. Intr-un castron inox punem galbenusurile cu zaharul asezam castronul pe baie de abur si amestecam pana incepe sa se topeasca zaharul, adaugam piureul de piersici si amestecam cca 15 min. Luam castronul de pe baie de abur, stoarcem gelatina si o amestecam bine in compozitie, separat topim ciocolata si apoi o incorporam in compozitie, lasam sa ajunga compozitia la temperatura camerei ( daca ne grabim punem castronul in chiuveta cu apa rece si amestecam pana ajunge la temperatura camerei ) apoi incorporam si frisca. Apoi ne apucam de jeleu.

Jeleu de piersici : Punem gelatina la hidratat in apa rece. Piersicile din compot le blendam pana obtinem un piure, adaugam amidonul si omogenizam apoi punem pe foc si amestecam continuu pana incepe sa bolboroseasca si sa se ingroase, tragem de pe foc si strecurama amestecul, apoi stoarcem gelatina si o incorporam in piure, ca sa reducem timpul de racire, punem cratita in chiuveta cu apa rece si amestecam pana incepe sa se raceasca.

Scoatem forma din congelator si turnam un strat de mouse, apoi asezam un blat  rotund( pe cel perfect rotund, avem doua rotunde perfect si altul un pic ondulat, se vede in fotografie ), apoi un strat de mouse, iar blat rotund , peste blatul rotund turnam jeleul de piersici, peste care punem 4 bucatele mici de blat, cand am decupat celelalte blaturi a ramas mijlocul lor, am taiat mijlocul in doua si am folosit 4 bucatele de blat, peste care am turnat restul de mouse si la final am pus ultimul blat, cel un pic ondulat. Am dat forma la congelator pentru cateva ore sau pana a doua zi. Eu l-am tinut cateva ore pentru ca am facut doua torturi in aceiasi zi si n-am decat o forma. Scoatem tortul de la congelator dupa ce s-a intarit bine, lasam 10 min la temperatura camerei si apoi incercam sa scoatem tortul din forma. Aici a fost problema, ciocolata alba nu a vrut sa stea lipita de peretii formei, doar ceva foarte subtire care binenteles ca s-a sfaramat cand am scos tortul din forma. Cam toata ciocolata a ramas pe forma dedesubt in causurile formei, semanau ca niste jumatati de ou si apunci le-am scos frumos si am ornat cu ele tortul, apoi si cu putin aciocolata neagra am facut niste ornamente pentru contrast. Cand il sectionam folosim un cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte. Maine vin si cu sectiunea, sa vedem ce a iesit....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !