Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest tortulet facut din biscuiti si cu un jeleu natural din fructe de padure. Pentru reteta de baza (blatul de biscuiti) m-am inspirat de la Licuta Marin pentru ca de foarte mult timp imi tragea cu ochiul tortul ei de biscuiti care contine si ciocolata:).
Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.
Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti.
Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.
Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.
Pregatim jeleul de fructe:
- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde
- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi
- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul
- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou
- cand se ingroasa luam de pe foc
Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.
Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.
1
Jeleul il puteti face cu orice alte fructe va plac
2
Daca nu aveti zahar pudra vanilat uneti zahar pudra si un plic de zahar vanilat
3
Am folosit o forma patrata de 23 cm, daca vreti sa fie mai inalt folositi o forma mai mica