Faina de migdale

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Feb 2020 | 5682 vizualizari

 

Nu este o reteta in sine este o experienta a mea de a face faina de migdale acasa. De fapt faina inseamna a macina diverse boabe, seminte, samburi pentru a obtine o pulbere fina, in functie de produsul pe care-l macina. Pentru ca tot incerc variante de macarons, ca asa mi-a picat mie pe macaronsi am zis sa vad si care e varianta mai buna sa-mi fac faina de migdale, acum ca am gasit-o pe cea mai buna habar nu am ,ca n-am comparat decat cu incercarile mele, in comert am vazut de doua ori aceasta faina, la Penny dar era cu coaja cu tot si mi s-a parut ''grosolan'' macinata si la Lidl unde parea mai finuta dar atunci cand am vazut eu era prea scumpa pentru buzunarul meu, 20 lei 100 g. Asa ca am zis ca poate apare oportunitate si gasesc migdale mai pentru buzunarul meu, tot la Lidl am gasit  cu 8,99 lei 200 g. Asa ca m-am pus pe treaba, prima mea faina de migdale pe care am incercat-o am spus pasii la reteta de macarons, a fost ok dar nu asa fina si un pic diferita de ce am sa va relatez mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 400 g migdale cu coaja
  • o sita fina
  • o masina de rasnit care taie bine ( eu am avut una noua, mi-am amintit ca am castigat acum ceva vreme la Click o masina de rasnit cafea de la Delimano, pe care n-am folosit-o)
  • servetele pe care intindem migdalele ( am folosit din cele de pe rola mare)
  • si multa multa rabdare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faina de migdale:

Punem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala in parte si sa o decojesti. Dupa ce le-am decojit pregatim masa pe care urmeaza sa le uscam, e bine sa nu fie umiditate in acea incapere, eu le-am pus in bucatarie pentru ca m-am facut o lenesa si nu mai gatesc foarte mult, deci nici abur si umezeala nu este. Am asezat pe blatul de lucru servetele de hartie, apoi m-am apucat sa desfac in doua fiecare migadala, iar o operatiune migaloasa dar nu grea, e simblu de tot, cu ajutorul unui varf de cutit iei migdala intre doua degete si bagi varful cutitului in varful migdalei si se despica foarte usor. Despicate migdalele le-am asezat pe servetele cat mai rasfirate posibil, sa se poata usca bine. Le-am lasat asa intinse 24 de ore, dupa 24 de ore le-am macinat, atentie nu am pus foarte multe in masina de rasnit, am pulsat de cateva ori tot miscand rasnita sa nu se lipeasca prea tare de peretii rasnitei, cand am considerat eu ca sunt suficient de rasnite migdalele le-am scos din rasnita si le-am intins tot pe servetele ( altele, n-am pastrat aceleasi servetele, se stie ca migdalele sunt uleioase ). Am intins migdalele rasnite intr-un strat subtire si le-am lasat la uscat 24 de ore, apoi le-am cernut cu o sita fina si am obtinut faina de migdale. Am cantarit migdalele dupa ce s-au uscat din 400 gr migdale cu coaja am obtinut 382 g migdale uscate, nu le-am mai cantarit si dupa ce le-am cernut, pentru ca nu ma interesea decat atunci cand le folosesc sa le cantaresc. Sper ca o sa va fie de folos experienta mea, am sa postez si cateva fotografii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faina de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si ricotta