publicat la 24.12.2024
publicat la 26.11.2024
publicat la 01.11.2024
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Gem de struguri
Mai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc. Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele decojite le-am pus cca 10 min sa fiarba, apoi le-am trecut printr-o sita, sa pot separa samburii de...
Desert Tiramisu cu cafea espresso
Mai intai am pregatit cafeaua la aparatul ''Espressor Manual cu lapte Prima Latte red Breville'', am lasat-o sa se raceasca si apoi am adaugat 3 lingurite zahar si 2 linguri Lichior crema de ciocolata. Apoi am pregatit crema de mascarpone. Am separat albusurile de galbenusuri, am mixat...
Desert pariziene cu branza dulce
Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit impreuna cu zaharul si untul. Oul l-am pus intr-un castronel si l-am batut bine apoi am turnat amestecul...
Tocana de cartofi cu arome de toamna
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am curatat legumele, apoi le-am spalat si taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul l-am taiat cubulete mici, morcovul l-am dat pe razatoarea mica iar cartofii i-am taiat in bucati potrivite. Am pus uleiul intr-o cratita, am taiat bucatele costita...
Desert cornulete cu iaurt si untura
Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata intinde. Am intins o foaie subtire, am asezat o farfurie deasupra si am decupat un rotund, apoi am...
Pizza sfert
Aluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am maruntit drojdia, am adaugat zaharul si un pic de apa calduta, am amestecat putin si am lasat...
Gem de prune grase si aromate
Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc, la foc mic, de dimineata pana seara, pana ce a scazut la mai mult de jumatate sau pana este bine...
Rosii uscate la soare
Nu este nimic complicat la reteta asta, doar trebuie sa ai rabdare. Am citit eu ca e bine sa faci din rosii din acelea ''prunisoare'' ca sunt mai carnoase si nu au asa multe seminte, doar ca eu am facut din ce am avut si sincer sunt multumita, nu au ramas doar o pielita dupa uscare, chiar daca...
Desert prajitura cu mere
Prima data am facut umplutura, sa aiba timp sa se raceasca un pic. Am curatat merele de coaja, le-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi am stors merele rase de suc, le-am asezat intr-o cratita, am pus zaharul si untul taiat cubulete. Am pus cratita pe foc, la foc mic sa se caleasca,...
Varza cu costita la tuci
Mi-am pregatit toate ingredientele, sa le am la indemana, am curatat ceapa si ardeiul, le-am taiat in bucati mai mari, am tocat varza si am taiat rosiile bucati mari. Varza am frecat-o cu sare. Am taiat si costita bucatele potrivite. Am pus tuciul pe foc cu putin ulei, isi mai lasa si...
Gem de smochine
De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci incapator, am pus zaharul peste ele si le-am lasat pana dimineata. Dimineata le-am taiat pe din...
Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )
Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul apoi le-am incorporat in albusuri. La final am incorporat faina, nuca...
Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane
Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am...
Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu albusurile batute spuma si faina, pana am terminat de incorporat, nuca, faina si albusurile. Le-am...
Desert prajitura regala cu branza
Aluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie de copt tava rotunda ( 28 cm) si am pus jumatate din aluat si l-am presat uniform. Apoi am facut...
Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme
Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramelizat s-a topit. Apoi am tras de pe foc cratita si am adaugat...
Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra
Este un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru frisca, pentru ambele mousuri si restul pentru decor. Mouse ciocolata alba : Foile de gelatina le-am...
Desert placinta cu pere si mere
Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase. Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine,...
Ciorba taraneasca cu piept de pui
Dimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici , fasolea bucatele mai micute, rosioarele taiate mai micut, cat sa nu ne inecam cand bagam lingura cu...
Desert tort Lucia (86 de ani)
Blat nuca : Am folosit un inel de inox reglabil pentru a coace blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi am incorporat galbenusurile si la final faina cernuta, amestecand cu miscari lente de jos in sus.Am...
Desert prajitura cu crema de piersici
Blat : Mai intai am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Intr-un castron am pus ouale, un praf de sare si am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema spumoasa, am redus viteza la mixer si am adaugat pe rand, cacaua, apoi uleiul,...
Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca
Mai intai am pregatit toate ingredientele sa le am la indemana. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le-am mixat bine, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...
Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400
Blat : Am folosit un inel reglabil pentru torturi, am fixat inelul la dimensiunea de 26 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu...
Desert cu zmeura
Mai intai am pus zmeura intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si am pus la foc, am lasat sa dea in cateva clocote apoi am tras craticioara de pe foc si am lasat sa se raceasca, am obtinut un fel de gem. Gelatina cu 100 ml apa rece am pus-o la hidratat.Intr-o cratita de inox am cantarit...
Supa cu fidea si legume coapte
Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am spalat rosiile, dovlecelul, am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Le-am asezat in tava de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt), rosiile intregi, dovlecelul taiat rondele, ceapa mai mare taiata, cea mica am lasat-o intreaga iar morcovul...
Salata de fasole lata
Se culege fasolea, se spala si se rupe in bucatele mai mici. Intr-o cratita se pune fasolea curatata si spalata, se umple cu apa, se adauga un pic de sare si lingura de delikat. Se pune la fiert. Cand fasolea este fiarta, se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Se opreste putina...
Aripioare de pui la gratar cu sos de iaurt
Aripioarele le-am spalat, apoi le-am asezat intr-un castron, am presarat sare si piper si le-am lasat la odihna pana am pregatit gratarul. Azi a fost randul nostru, al fetelor sa facem gratarul de la ''A la Z'', barbatii sudau gardul in gradina.Am pregatit gratarul, apoi am asezat aripioarele pe...
Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Am scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana au devenit o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa...
Gem de zmeura cu lavanda
Mai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in castron, sa nu fiu nevoita sa o spal, o spalase roua diminetii. Am pus zmeura intr-un tuci apoi am...
Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se incorporeaza albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort cu hartie...