M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata ,niste iaurt si m-am pus sa caut o reteta in care sa intre toate ingredientele astea. Am gasit-o, binenteles pe Bucataras, la bucataras Dana _Retetegg, au iesit niste cornulete de ti se topesc in gura.
Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata intinde.
Am intins o foaie subtire, am asezat o farfurie deasupra si am decupat un rotund, apoi am taiat in 8 parti egale. Pe fiecare parte am pus din amestecul de gem de prune cu nuca macinata, apoi am rulat, formand cornuletul.
Am asezat cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade C, apoi am bagat tava in cuptor, pentru cca 20-25 min, cand incep sa se rumeneasca frumos sunt coapte. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.
Binenteles ca am mancat asa fierbine, la ce pofta aveam, nu a mai contat ca era fierbinte. Foarte bune, fragede, gustoase.