N-am fost la Dunare, a venit Dunarea la pescarie si-am ''pescuit'' doi crapsani...pe unul l-am prajit, pe celallat l-am masat bine si l-am bata la cuptor.
Am curatat pestele de solzi, i-am scos intestinele, l-am taiat rondele si l-am spalat bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am tregatit un sos din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si piper, am amestecat ca la maioneza, apoi am pus rondelele de peste in sos si am alsat cca 1 ora sa se odihneasca-n sos. Dupa 1 ora am scos rondele l-am asezat intr-o tava, am turnat peste rondele tot sosul din castron, apoi am taiat cateii de usturoi in rondele si i-am pus peste rondele de peste. Am taiat cateva felii de lamaie si le-am pus in tava, apoi am turnat apa. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, am bagat tava in cuptor, cu focul foarte mic, pentru cca 1 si 1/2 ore. Se poate manca asa simplu sau cu o garnitura de cartofi natur si patrunjel verde. Eu l-am savurat doar cu patrunjel verde. E bun atat cald cat si rece. Sa vaeti pofta !