Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Noi 2020 | 2582 vizualizari

 

Dupa ce ne-am cinstit cu ciresata, au ramas ciresele amare din ciresata si mereu uitam sa le pun la loc in damigeana, asa ca le-am gasit locul in ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • foi de napoilitana
  • forme de aluminiu
  • 140 g unt cu 82% grasime
  • 225 g lapte praf Rarau cu 26% grasime
  • 40 g cacao
  • 80 g nuci pecan
  • 150 g cirese amare din ciresata ( fara samburi )
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan:

Laptele praf l-am amestecat cu nucile pecan maruntite si cu ciresele amare fara samburi. Zaharul, cacao si apa le-am pus la fiert pana au dat in 2-3 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat unul, am amestecat pana ce untul sa topit, apoi am turnat totul peste laptele praf. Am amestecat totul foarte repede. Am pregatit dinainte formele de aluminiu, tavite mici, am taiat foile de napolitana, am pus pe fundul tavitei foaie de napolitana, apoi am pus compozitia de ciocolata, am nivelat si am adaugat a doua foaie de napolitana, am presat sa faca aderenta foaia de napolitana cu ciocolata. Am umplut cele 3 tavite pregatite, apoi le-am bagat la frigider pana  a doua zi.Simplu si gustos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa