Reteta am preluat-o de la draga mea Corina33,a iesit foarte buna si am sa o mai prepar.
Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar.
Se unge tava termorezistenta sau o forma de teflon.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade° C.
In forma unsa se orneaza grisul cu lapte pe toata suprafata ei.
Intr-un castron se amesteca branza cu zaharul,faina,untul,coaja de lamaie ,zaharul vanilat si ouale.
Crema de branza se orneaza peste grisul cu lapte.
Se da la foc,200 °C pentru circa 30 de minute.
Cand s-a rumenit se scoate de la cuptor se lasa la racit in forma,cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
1
se poate reduce cantitatea de gris si la jumatate.este buna si asa.