Pui cu smantana si parmezan

de Constelatialeu in Pui, 29 Oct 2020 | 6917 vizualizari

 

Mie cand imi pica pata imi pica si musai sa prestez. Am vazut eu aseara un filmulet cu preparatul asta si cand am vazut parmezan mi s-au aprins beculetele. Imi place parmezanul maxim, as manca fara numar, noroc ca e cam piperat la pret :))))))))))))))......in fine , in seara asta mi-am facut pofta, doar pofta mea, ca nu am aceleasi pofte cu jumatatea mea. Apropo, nu-s prea incantata de pieptul de pui, se stie ca el e mai fad asa, dar daca-l combini cu ''chestii'' iese foarte bun, asa si combinatia asta, a mers la fix.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept pui
  • cca 20-30 ml ulei de floarea soarelui ( in reteta era ulei de masline, mie nu-mi place )
  • 2 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper multicolor
  • 150 ml smantana de gatit 32% grasime
  • 100 g parmezan ( eu am scapat mai mult, ce sa fac daca-mi place )
  • patrunjel tocat
  • Mamaliga
  • 500 ml apa
  • un praf sare
  • 20 g unt
  • 100 malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si parmezan:

Mamaliga : Apa cu sare si unt se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga malaiul si se amesteca continuu pana se ingroasa si malaiul este fiert.

Se taie pieptul de pui in cubulete potrivite.Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri. Se aseaza o tigaie pe foc se lasa sa se incinga, se adauga uleiul, pieptul de pui si usturoiul, se amaesteca bine, apoi se presara sare si piper. Se amesteca din cand in cand pana ce incepe pieptul de pui sa se rumeneasca. Cand a inceput pieptul de pui sa se rumeneasca se adauga smantana si parmezanul , se lasa focul mai mic , se amesteca bine si se lasa cateva minute sa fiarba sosul. La final se adauga patrunjelul tocat. Se serveste cu mamaliga. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui si masline