Initial am zis ca fac reteta Fotomodelinei Simona, doar ca a iesit ca la mine, am cam deviat de la reteta, ca eu nu aveam limete, portocala si altele.Asa ca a iesit ca la mine nu ca la ea....
PS. Am lipsa niste poze, eram convinsa ca le-am facut, surpriza a fost cand le-am descarcat, nu erau...ce face scleroza din om....:))))))))))
Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul farin le-am mixat pana si-au dublat volulul. Am amestecat migdalele macinate, cu faina si cacaua, apoi am adaugat 1-2 linguri peste galbenusuri, am incoporat bine, am adaugat 1-2 linguri de spuma de albus, am incorporat cu miscari lente de jos in sus, am procedat la fel pana am terminat ingredientele uscate si spuma de albusuri. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am facut testul scobitorii, cand a fost copt blatul l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca.
Crema de unt cu lamaie : Intr-o craticioara am pus 300 ml lapte , amestecat cu zaharul brun, la fiert, restul de lapte l-am turnat peste amidon si faina, putin cate putin sa nu faca cocoloase. Cand a inceput laptele sa fiarba, am turnat amestecul de lapte cu faian si amidon si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase ca o budinca, am tras cratita de pe foc si am adaugat zeama de lamaie. Am acoperit cratita cu folie alimentara, direct pe suprafata budincii, sa nu faca crusta in timp ce se raceste. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am adaugat putin cate putin din budunca racita bine, pana am obtinut o crema fina si ferma.
Blatul racit, l-am asezat din nou in tava in care l-am copt, tava tapetata cu folie alimentara. peste blat am intins crema de unt, am nivelat, api am dat tava la frigider pentru 2 ore.
Crema de mascarpone : Frisca lichida am mixat-o bine, apoi am adaugat amscarponele si am mai mixat 1-2 min, la final am adaugat siropul de zmeura.
Am scos tava de la frigider, am intins peste crema de unt, crema de mascarpone, am nivelat si am mai lasa cca 1 ora la frigider. Apoi am portionat prajitura si am decorat-o cu ciocolata topita.