Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI332
Retete

Dulceata de zmeura -varianta 2

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2020

Primul pas, cel mai placut zic eu, este acela de a culege zmeura, m-am simtit ca ursoaica la zmeura( desi sunt leoaica conform zodiei) :)))) Am cules zmeura dimineata pe racoare, am umplut o farfurie adanca cu zmeura. Intr-o cratita de inox am pus zaharul si apa la foc mediu, am amestecat...

Nectar de visine

In Sirop / Compot la 28 Iun 2020

Te urci in visin, aduni visinele. Le speli, apoi le scoti samburii. Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator. Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la inceput la foc iute. Aduni spuma care se formeaza, cand incepe sa clocoteasca, reduci focul la mic...

Carne de porc gatita la tuci

In Porc la 28 Iun 2020

Pulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si acoperim tuciul cu capac. Lasam sa se patrunda carnea cca 1 ora. Pregatim si legumele, curatam...

Desert prajitura cu visine si ciocolata

In Prajituri la 24 Iun 2020

  Prima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si...

Desert prajitura cu iaurt si cirese

In Prajituri la 21 Iun 2020

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si coaja de lamaie si am continuat sa mixez, am adaugat si iaurtul si am mai mixat cca 2 min. Faina si praful de copt amestecate le-am incorporat in amestecul de oua. Am tapetat cu hartie de...

Tocana de cartofi noi cu afumatura

In Porc la 21 Iun 2020

Mai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe razatoarea mica. Taiem pieptul de porc in bucatele mai mici. Intr-o cratita spatioasa punem...

Mazare pentru iarna conservata in saramura

In Conserve la 21 Iun 2020

Daca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi. Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se scurg de apa. Se pune la fiert apa, cand incepe sa fiarba se adauga sarea, se amesteca sa se...

Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri

In Sirop / Compot la 18 Iun 2020

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat zaharul si am amestecat bine, am acoperit tuciul cu un prosop. Din cand in cand am amestecat bine sa...

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

In Prajituri la 13 Iun 2020

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca cat timp am mixat galbenusurile cu zaharul farin. Cand galbenusurile si-au dublat volumul am...

Ciorba de cartofi cu ceapa verde si marar

In Ciorbe la 13 Iun 2020

Mai intai ne pregatim toate ingredientele. Curatam cartofii si ii spalam, apoi ii taiem cubulete. Curatam ceapa verde, taiem marunt doar frunzele de la ceapa. Amestecul de morcov, pastranac si ardei gras il clatim in 2-3 ape, sa eliminam surplusul de sare. Intr-o oala de 6 l punem uleiul sa se...

Desert biscuiti cu smantana fermentata

In Dulciuri la 8 Iun 2020

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen....

Baby caras la cuptor

In Crap / Caras la 8 Iun 2020

Am curatat pestisorii de solzi si intestine, i-am spalat bine, apoi i-am asezat intr-o tava rotunda sau de care tava aveti, nu conteaza forma tavii. Am presarat sare in burta fiecarui pestisor, am presarat piper. Usturoiul , partea verde, l-am taiat marunt si l-am presarat peste peste, am taiat...

Pulpa de miel in oala de lut

In Oaie la 8 Iun 2020

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete peste noapte, apoi am spalat-o si am portionat-o. Am asezat bucatile de miel in oala de lut, am presarat sare, piper. Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt cu tot cu frunzele verzi, l-am adaugat peste bucatile de miel, am...

Desert negresa cu crema de vanilie

In Prajituri la 31 Mai 2020

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca bine apoi se adauga laptele fierbinte. Se asaza craticioara pe baie de abur si se amesteca continuu pana...

Desert cozonac imbatat cu coniac

In Dulciuri la 28 Mai 2020

In primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa respecti toti pasii pentru o reusita sigura. Aluat :Drojdia se sfaramiteaza intr-un castron, se adauga 3 linguri de faina( din cele 530 g ) si 60 ml lapte caldut, se amesteca si se lasa la crescut 15 min. Cat sta la crescut drojdia, se...

Desert prajitura cu foi de bezea

In Prajituri la 27 Mai 2020

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt ( 36 cm latime), se imparte compozitia...

Pavlova cu nutella si frisca

In Dulciuri la 23 Mai 2020

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s amixez cca 2-3 min, la final am adaugat si otetul si am mai mixat 3 min. Am tapetat tava de la aragaz cu...

Cheeseburger

In Vita la 23 Mai 2020

Carnea tocata o amestecam cu condimentele, dupa gust, apoi o lasam sa se odihneasca cca 20 min, dupa care o impartim in 8 bile de 125 g fiecare. Se pot modela cu mana, cu forma speciala sau cu forma improvizata, cazul meu. Am format burgerii, apoi i-am uns pe ambele parti cu putin ulei si i-am...

Chifle pentru burger

In Piine la 23 Mai 2020

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe margini am presarat sarea, am adaugat si untul, apoi am turnat apa calduta. Am pus la mixer paletele...

Desert prajitura cu capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2020

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de sare apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final incorporam faina cernuta, cu...

Desert cornuri pufoase cu gem

In Dulciuri la 16 Mai 2020

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia, cca 20 min. Separat se amesteca untul moale cu...

Dulceata din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 14 Mai 2020

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot culege cu usurinta florile, iar cosuletul sa-l umplu cu minunatele flori mirositoare. Vorba lui Tudor...

Desert savarina uriasa

In Prajituri la 13 Mai 2020

Mai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru savarina : Intr-un bol am pus ouale, esenta de vanilie si uleiul, cu un tel le-am batut bine. In alt...

Desert gogosi rasucite

In Dulciuri la 10 Mai 2020

In primul rand sa avem grija sa fie cald in incapere, apoi ne apucam sa facem aluatul pentru gogosi. Intr-un castron am cernut faina, separat am pus laptele si zaharul si l-am incalzit, sa fie caldut nu fierbinte, am adaugat drojdia uscata si am lasat sa se activeze drojdia cca 10 min. Dupa 10...

Supa crema de conopida si cartof

In Supe la 9 Mai 2020

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul bucatele mai mici. Intr-o cratita punem untul si uleiul de masline, lasam sa se topeasca untul si apoi...

Placinta cu carne si branza

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2020

Aluat: Cernem faina intr-un castron. Separat punem drojdia cu o lingurita de zahar din cele 25 g si o lingurita de faina si 2 linguri de lapte caldut si lasam cca 10 min pana incepe sa faca basicute. Topim untul si il amestecam cu oul si restul de zahar, apoi turnam laptele caldut si omogenizam...

Desert placintele foita cu foita

In Prajituri la 7 Mai 2020

Intr-un castron punem oul, uleiul, otetul, sarea  si zaharul si adaugam apa calduta, amestecam cu telul pana se topeste sarea si zaharul. Apoi adaugam faina, putin cate putin, framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de  aluat moale si neteda. Acoperim castronul cu un prosop si...

Desert cornuri pufoase cu mac

In Dulciuri la 6 Mai 2020

Cernem faina intr-un castron incapator si facem o adancitura in mijloc. Laptele il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si 50 g unt si il punem pe foc pana se topeste untul. Se lasa sa se tempereze, sa devina caldut, nu  trebuie sa fie fierbinte, se adauga drojdia maruntita si se...

Varza cu carnati in oala de lut

In Mancaruri cu carne la 6 Mai 2020

Pregatim ingredientele, varza o tocam, o punem intr-un castron si o frecam cu sare. Cepa o taiem marunt si apoi o calim cca 10 min, la foc mic pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Peste varza frecata punem ceapa calita, adaugam si amestecul de rosii si ardei, carnatii taiati ...

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

In Prajituri la 3 Mai 2020

Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam dupa fiecare lingura de zahar adaugata, cca 4-5 min pana terminam de mixat tot zaharul. La final...

Afisate 421 - 450 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]