Prajitura cu gem

de Bunica in Prajituri, 6 Oct 2009 | 17223 vizualizari

 

Cea mai usoara prajitura posibila.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3-4 linguri de gem
  • 2 linguri cacao 250 g. zahar
  • 400-500 g. faina
  • 12 linguri ulei 1 pachet praf de copt
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Din toate ingredientele amestecate se obtine o coca moale ( putin mai vascoasa decat cea de chec).

Se unge o tava 25 /35cm. si se tapeteaza cu hartie de copt.Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins. Se tine in cuptor 25-30 min.( se face testul cu scobitoarea).

Cat sta prajitura la copt se face o glazura putin legata din:10 linguri zahar, 8 linguri apa si 2 linguri cacao.

Cand prajitura este coapta se lasa sa se raceasca , se inteapa cu  scobitoarea foarte des si se toarna glazura.

TIPS-URI

1

Se poate pune deasupra si nuca macinata.

2

Este indicat ca gemul sa fie acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:36

Cris2711 1

04.11.2011, 23:26

Tot ce este cu gem imi place,arata delicioasa rau de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si aluat turnat