Placinta cu mere

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2009 | 16306 vizualizari

 

Nu este sofisticata , dar este foarte buna !

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 250 ml apa
  • 9 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare ( aproape 700 g.)
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 5 mere mari
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara pisata
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Aluatul: se amesteca intr-un castron apa ,oul ,uleiul , sarea , praful de copt si otetul.

Se adauga faina si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare.

Se imparte in doua si se intinde pe planseta cat mai subtire. Se unge cu jumatate de pachet de unt sau margarina fiecare foaie. Foaia se imparte in mai multe triunghiuri impachetandu-se din exterior spre interior. Se lasa sa se odihneasca pana se repeta operatia la a doua foaie.

Umplutura:

Se curata merele de coaja ,se taie in jumatati, se scoate cotorul cu seminte si se taie in felii de 1 cm. latime.

Intr-o tigaie se topeste o parte din unt si se adauga 1 lingura de zahar caramelizandu-se usor.

Se adauga merele rumenindu-se usor pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste tava: se unge , se tapeteaza cu hartie de copt unsa.

Se intinde o foaie, se pune in tava , se aseaza merele pe un singur rand. Se presara, peste mere , praf de scortisoara si zahar vanilat. Se intinde a doua foaie , se pune peste mere si se taie inainte  de a fi bagata in cuptor. Se baga in cuptorul incins si se lasa la copt pana devine aurie.

TIPS-URI

1

Am caramelizat intai zaharul si apoi am facut foaia.

2

Daca se consuma untul de tigaie se pune altul in continuare.

3

Cand se raceste se pudreaza sau nu dupa dorinta.

4

Am folosit tava dreptunghiulara a aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petre Roman