Bune de te lingi pe degete
Se ia o mina de faina si se amesteca impreuna cu untul, cu lingura, intr-un castron si se lasa deoparte.
Coca: restul de faina, amestecata cu sarea, otetul, oul si apa, se framinta pina cind compozitia nu se mai lipeste de planseta. Se lasa 10 minute.
Apoi se intinde o foaie din coca, se pune compozitia din unt si faina la mijlocul acesteia si se impatureste stringind marginile peste unt. Se apasa putin cu mina si se lasa la rece timp de 10 minute.
Se scoate foaia de la rece, se pune pe planseta si se intinde din nou. Se mai impatureste o data in acelasi mod ca si prima data si se da la rece.
Se repeta operatiunea de inca 2 ori.
Apoi se intinde din nou o foaie de grosime 0,5 cm, se taie in fisii, care se ung cu galbenus de ou. Deasupra acestora se presare dupa dorinta: mac sau cascaval ras sau brinza sau chimen. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, uns si se introduc in cuptorul incins pentru 10-15 minute.
1
Untul amestecat cu faina se pune in mijlocul foii, fara sa se intinda
2
La impaturire se ia partea de jos si se da peste unt, apoi cea din stanga, dreapta si cea de sus.
3
Atentie ! Asa cum ai impaturit prima oara asa se impatureste de fiecare data.
4
Coca sa fie ca de paine.